Підвищене згортання крові, при якому вона стає занадто густою, може спровокувати розвиток захворювань серцево-судинної системи. В такому випадку, кров згущується ще більше, створюючи в артеріях закупорки, в результаті чого людина автоматично потрапляє в групу ризику інсультів, інфарктів, варикозу, тромбофлебіту, гіпертонії, вегето-судинної дистонії, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця і так далі.
Навіщо розріджувати кров?
Завдяки тому, що кров буде рідшою, посилиться кровообіг, а також всі корисні речовини надійдуть до внутрішніх органів в повному обсязі. Це не відбувається тоді, коли вона густа. До того ж, розрідження крові – це перевірений і ефективний метод попередження всіх перерахованих вище недуг.
Як розріджувати кров?
Існує маса народних способів для розрідження крові, втім, як і медикаментозних препаратів, що володіють аналогічною властивістю. Але оскільки таблетки – суцільна хімія, а захоплюватися народною медициною лікарі не радять, на допомогу приходять доступні продукти харчування, у яких є ідентична здатність розріджувати кров.
Чотири продукти для розрідження крові:
- Лимон не має ніяких протипоказань, тому його можуть їсти навіть діти. Крім зниження згортання крові, лимони володіють цілим спектром корисних властивостей.
- Журавлина відмінно знижує в’язкість крові, причому, незалежно від того, в якому вигляді її вживають.
- Часник має потужну розріджуючу властивість, буквально одного зубчика в день достатньо для зниження згортання крові.
- Імбир збагачений антиоксидантами і ліпідами, які очищають судини і кров, а також благотворно впливають на її склад.
Всі ці продукти є в кожному холодильнику і коштують вони не так дорого, щоб можна було б собі відмовляти в їх користі.
Навіть щоденне вживання цих чотирьох продуктів жодним чином не зашкодить вашому здоров’ю, а, навпаки, захистить від багатьох болячок і оздоровить організм зсередини.