6 речей, які не варто робити натщесерце

Деякі звички розвиваються у нас самі собою. І серед них є такі, які не варто практикувати в той чи інший час дня.

І сьогодні ми хочемо розповісти вам про те, які речі не слід робити натщесерце. Беріть собі на замітку і намагайтеся уникати цих видів діяльності.

1. Не приймайте протизапальні препарати

Приймати певні види ліків натщесерце не рекомендується. До них відносяться різні протизапальні препарати.

Такі ліки, як аспірин, парацетамол та інші препарати з схожими характеристиками не повинні прийматися на порожній шлунок.

  • Причина, по якій не варто цього робити, у зниженні ефективності активних речовин, а також через серйозний ризик для здоров’я: може розвинутися шлункова кровотеча.
  • Молоко може зменшити негативні наслідки від прийому цих ліків, так що можете сміливо запивати таблетки молоком, якщо, звичайно, у вас немає непереносимості лактози. А так можна і традиційно — запити водою.
2. Не пийте кави

кава

Кава — перше, що ви п’єте, ледве вставши з ліжка? Треба сказати, що це не самий кращий сценарій для початку дня, так як кава (навіть якщо вона без кофеїну) стимулює вироблення кислот.

І якщо випити чашку кави натщесерце, це може викликати печію та інші порушення в роботі травної системи.

Більш того, якщо після цієї чашки кави ви ще й не поснідаєте нормально (бо поспішайте тощо), ви ризикуєте пережити і наслідки дефіциту серотоніну в організмі — поганий настрій протягом усього дня, що залишився.

  • Якщо вам дуже важко відмовитися від звички пити каву з самого ранку, то спробуйте хоча б додати в неї трохи молока або вершків. Завдяки вмісту в них жиру ви зможете зменшити негативний вплив кави на свій порожній шлунок.
  • Крім того, дуже важливо пити саме натуральну каву, а не ліофілізовану (розчинну).
3. Не пийте алкоголь

Алкоголь може зробити по-справжньому «вибуховий ефект» на ваш порожній шлунок. Справа в тому, що всмоктування алкоголю в тканини організму посилюється в 2 рази при прийомі натщесерце. Це можна порівняти з введенням спирту внутрішньовенно.

Якщо випити алкогольний напій натщесерце, то виводитися з організму він буде значно повільніше, а ще викличе сильне похмілля. Крім того, це негативно позначиться за стані вашої печінки, серця і нирок.

У разі якщо з якоїсь причини прийом алкогольних напоїв з ранку неминучий, постарайтеся хоча б віддавати перевагу негазовані, тим, що зазвичай подаються холодними і повільніше всмоктуються в кров.

 

4. Не жуйте жуйку

Жуйка

Жувати жуйку натщесерце теж не найкраща ідея для вашого шлунка, оскільки соляна кислота, яка виробляється при жуванні, негативно впливає на слизову оболонку, що в кінцевому рахунку може привести до гастриту.

Якщо вам дуже хочеться пожувати жуйку, вибирайте ту, до складу якої входять натуральні підсолоджувачі, такі як ксиліт або сорбіт, а не цукор, цикламат і аспартам.

Але як би там не було, жувати гумку довше, ніж 10 хвилин, не варто. Це шкідливо, навіть якщо ви тільки що щільно поїли.

5. Не тренуйтеся

Якщо ви тільки що прокинулися і ще не поснідали, то не варто виснажувати себе інтенсивними тренуваннями. Це призведе лише до того, що ви втратите свою м’язову масу.

Крім того, займатися вам буде дуже важко, адже з ранку у вашого тіла просто немає достатньої кількості енергії на повноцінне тренування.

Натщесерце ви можете виконувати лише аеробні вправи.

Але якщо у вас є які-небудь проблеми зі здоров’ям травної системи, краще все-таки з’їсти що-небудь, так як будь-яка фізична активність стимулює вироблення шлункового соку, а для порожнього шлунка це, як ви розумієте, погано.

6. Не ходіть за продуктами

Коли ви голодні, краще не ходити за покупками в продуктовий магазин. Закінчиться тим, що ви купите багато зайвого. Так що з ранку натщесерце — виключено.

Вже доведено, що почуття голоду змушує нас купувати значно більше, ніж нам насправді потрібно. Для того щоб уникнути подібних помилок, завжди намагайтеся ходити за продуктами ситими, а ще краще із заздалегідь складеним списком необхідних покупок.

Так ви заощадите значну суму грошей.

Ще одна хитрість — платити готівкою, а не карткою: так ви сприймаєте свої витрати більш реально, в буквальному сенсі, рахуючи купюри і монети.

Джерело

Поділись


Новини партнерів