10 продуктів, які ефективно очистять артерії

Є багато продуктів, які є надзвичайно корисними для того, щоб очистити артерії від артеріальних бляшок і холестерину, тим самим запобігаючи розвиток атеросклерозу, серйозного захворювання, яке призводить до хвороб серця.

Овес

Основним інгредієнтом є розчинне вівсяне волокно, і воно не допускає накопичення поганого холестерину. Ці волокна пов’язані з холестерином і надають допомогу в його виведенню з організму.

Дослідження показали, що якщо ви хочете, понизити рівень холестерину майже на 20%, вам треба усього лише з’їсти від 1,5 до 2,5 чашки вареного вівса в день.

Журавлинний сік

Якщо пити 3 чашки соку кожного тижня, ви успішно очищатимете артерії. Цей сік підвищує здатність клітин поглинати жири і робити енергію, що не дозволить жиру накопичуватися в кровоносних судинах.

Гранат

Гранат є потужним антиоксидантом, який допомагає запобігти склерозування артерій. Це зменшує ушкодження кровоносних судин і запобігає прогресу захворювання.

Оливкова олія

Дослідження показали, що маслинова олія є фантастичною у запобіганні скупчення поганого холестерину. Він окислюється і очищає артерії. Найважливіша частина маслинової олії мононенасичені жири, які усувають поганий холестерин.

Часник

Часник використовувався з давніх часів для лікування різних захворювань. Спочатку він в основному використовувався в лікуванні високого кров’яного тиску і серцево-судинних захворювань, але було виявлено, що він має неймовірний ефект у запобіганні кальцифікації коронарних артерій.

Томати

Корейські дослідники виявили з’єднання в томатах, яке допомагає запобігти затвердінню артерій. Він називається лікопин і дає червоний колір томатів. Більше того, вони виявили, що жінки з високим рівнем лікопину в крові мають менше проблем з артеріями.

Ківі і диня

Диня і ківі прекрасно очищає артерії. Це відбувається через високий вміст антиоксидантів, а також їх здатності знижувати рівень шкідливого холестерину.

Шпинат

Шпинат багатий фолієвою кислотою і калієм, що допомагає в профілактиці гіпертонії. Він звільняє артерії, запобігаючи утворенню серцевих нападів. Лютеїн, ще один компонент шпинату, діє як хороший захисник від дегенерації жовтих плям, пов’язаних із старінням.

Виноград

Флавоноїди, ресвератрол і кверцетин, найбільш корисні інгредієнти винограду. Вони хороші у запобіганні окислення холестерину, що призводить до утворення нальоту на артеріях. Виноград допомагає понизити ризик розвитку тромбів, які призводять до хвороб серця.

Риба

Університет Саутгемптона провів дослідження, пов’язане з впливом рибних страв на відвертання закупорки артерій. Їх результати показали, що риба, особливо тунець і лосось, багаті омега-3 оліями, які запобігають накопиченню жирових відкладень в артеріях. Жирні кислоти, які містяться в рибі, запобігають окисленню холестерину і утворенню тромбу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів