Прості напої, які врегулюють гормональний баланс

Гормональний баланс неймовірно важливий для жіночого здоров’я. Відомо, що з віком проблеми в цій галузі чекають жінок все частіше, тому їм слід ретельно контролювати цей момент. Хороша новина в тому, що є три простих напої, які можуть підтримувати гормони в нормі.

Тепла вода з лимоном

Цей найпростіший рецепт має дивовижні переваги для здоров’я: допомагає скинути зайву вагу, вивести токсини з організму, поліпшити імунітет, стан шкіри і травлення. До того ж лимон регулює гормон ситості, лептин, який часто стає причиною ожиріння. Приготувати таку воду легше простого: вичавити сік половини лимона і залийте його окропом, дайте йому злегка охолонути і випийте.

Чай з листя малини

Листя малини сприяють зміцненню матки, лікують безпліддя, чудово впливають на жіночу репродуктивну систему, через що пологи і менструація проходять легше. Такий чай – справжній енергетик, який чудово замінює каву, про користь якої досі сумніваються фахівці. Щоб врегулювати гормональний фон слід пити в день близько 3-х чашок чаю (можна до 5). Пам’ятайте, що напій, бадьорить, тому не варто пити його після обіду. Приготувати його теж дуже просто: залийте 1 ст.л. листя 200 мл окропу, дайте настоятися 10 хвилин.

Молоко з куркумою

Цей напій також називають «золоте молоко». Він неймовірно корисний для жіночого здоров’я: зміцнює імунну систему, балансує гормони, покращує травлення і покращує циркуляцію. Це один з найвідоміших аюрведических рецептів. Напій має приємні смакові та зігрівальні властивості.

Рекомендується починати ранок з лимонної води, пити протягом дня чай з листя малини і за годину-дві перед сном випивати молоко з куркумою.

Будьте здорові!

Поділись


Новини партнерів