5 натуральних джерел кальцію

Консультувалася у свого лікаря – дійсно, при нестачі кальцію, слід шукати його в натуральних джерелах!

Молочні продукти широко відомі своїм високим вмістом кальцію, і, як ви вже знаєте, цей мінерал має важливе значення для вашого організму. Ось чому в дитинстві ми усі пили багато молока.

Відповідно до основ остеопорозу і охорони здоров’я, 1000 мг кальцію є рекомендованим щоденною нормою споживанням кальцію. На жаль, досить складно отримати такий об’єм тільки за рахунок їжі.

Пацієнтам з діагнозом остеопорозу або остеопенії рекомендується приймати добавки, що містять кальцій. І на сьогодні їх кількість просто величезна. І наслідком невірного підбору ліків стає розвиток важких захворювань.
Ми детально обговоримо це питання в цій статті, і ви також дізнаєтеся більше про безпечні добавки кальцію.

Що містять звичайні добавки кальцію?

Будьте обережніші з типом кальцію, який ви використовуєте. Добавки кальцію зазвичай виготовляються з кісткового борошна, устричної раковини, коралів, карбонату кальцію, цитрату або доломіту. Вчені говорять, що низькоякісні добавки можуть містити нездорові дози свинцю або важких металів.

Наше тіло засвоює тільки крихітну кількість “кам’янистого” кальцію, а решта накопичується в тканинах організму.

Наступне, про що вам слід знати, це кількість кальцію. Людський організм не може асимілювати надмірну кількість неорганічного кальцію.

Як ми вже пояснювали, організм засвоює тільки невелику кількість такого кальцію, що означає чим більше кальцієві добавки містять кальцію, тим більше кальцію накопичується у ваших тканинах.

Згідно з дослідженням, опублікованим Британським медичним журналом, добавки кальцію або продукти з синтетичним кальцієм не допомагають зміцнювати кістки людям старше 50 років.

Експерти пояснюють, що замість зміцнення кісток надлишок кальцію має тенденцію накопичуватися в артеріях, у бруньках і навіть у вашому мозку.

Вчені також говорять, що немає ніякого зв’язку між ризиком переломів і вживанням кальцію. Також немає доказів того, що більш високі дози кальцію з дієтичних джерел можуть запобігти переломам.

Більше того, рекомендоване щоденне споживання 1000 мг добавок кальцію може викликати серцево-судинні проблеми, камені в нирках, ураження головного мозку і навіть гострі шлунково-кишкові проблеми. Ураження мозку тісно пов’язані з виникненням раптового інсульту, деменції, розсіяного склерозу і інших станів.

Дослідження 2011 року з журналу British Medical показує, що поєднання добавок кальцію (1,0000 мг в день) і вітаміну D3 збільшує ризик раптового серцевого нападу на 20%. Надмірна кількість кальцію впливає на засвоєння заліза, магнію, заліза і фосфору.

Вживайте кальцій рослинного походження!

Надто багато кальцію небезпечний для вашого тіла, але те ж саме відноситься і до дефіциту кальцію.

Переходьте до рослинних джерел кальцію і їжте більше продуктів, які в природі містять цей мінерал. Кальцій рослинного походження завжди кращий варіант. Рослини поглинають кальцій з грунту і перетворюють його на форму, що відповідає їх структурі. Ця форма біодоступна для людського організму і не викликає побічних ефектів.

Ми пропонуємо вам 5 кращих продуктів, які містять велику кількість кількістю кальцію:

1. Чорна меляса

Вона багата кальцієм, магнієм, залізом, селеном, марганцем і вітаміном B6. Додайте його у випічку або просто використайте його в якості підсолоджувача.

2. Шпинат

Він містить кальцій, магній, марганець, калій, вітамін К2, вітамін А і фолієву кислоту.

3. Капуста листова

Вони забезпечать вас великою кількістю кальцію, марганцю, фолієвої кислоти, вітаміну K2 і вітаміну А.

4. Горіхи

Кальцій зустрічається у більшості горіхів, але мигдаль вважається найбагатішим джерелом цього мінералу. Горіхи заповнені марганцем, магнієм, калієм і вітаміном Е.

5. Консервовані сардини

Їх треба їсти цілком, включаючи їх кістки. Сардини забезпечують величезну кількість кальцію, фосфору, селену, вітаміну Е і вітаміну В12.

Джерело

Поділись


Новини партнерів