4 важливі ознаки поганого кровообігу

Кровообіг забезпечує життєдіяльність організму. Завдяки органам кровообігу наші органи, м’язи і кістки отримують необхідне їм харчування. І коли з кровообігом виникають проблеми, наше тіло відчуває це.

А коли такі проблеми збільшуються, людині починають загрожувати такі серйозні захворювання, як інсульт, виразки або гангрена.

Гарна новина полягає в тому, що це не відбувається раптово, кровообіг погіршується поступово, і цей процес супроводжується симптомами, які нескладно помітити.

Але багато людей мало знають про ці симптоми і вважають, що це просто невеликі ідіосинкразії.

Якщо ж ти вчасно звертаєш увагу на ці симптоми і розумієш, що вони означають, ти можеш вжити заходів для поліпшення кровообігу і запобігти тим самим ускладненням і захворюванням серцево-судинної системи.

Ознаки поганого кровообігу

1. Відчуття поколювання в ногах і руках

Відчуття поколювання і мурашок, що повзають по тілу, часто виникає, коли ми проводимо багато часу в одному положенні.

Зазвичай «поколює» в ногах, але останнім часом таке відчуття виникає і в руках (очевидно, це пов’язано зі зростанням користування мобільними телефонами).

Рух покращує кровообіг, а знаходження в статичному положенні, навпаки – погіршує. Таким чином, відчуття поколювання і мурашок, що повзають по тілу, виникає при погіршенні кровообігу.

Для його поліпшення найкраще регулярно ходити, півгодини в день як мінімум. Така проста фізична активність змушує м’язи напружуватися, а це активізує кровообіг.

2. Опухлі ноги

Ноги опухають тому, що тіло намагається відновити рівновагу (воно «помічає», що в ці його частини надходить недостатня кількість крові).

Таким чином нестача крові компенсується затримкою рідини там, де вона виробляється. В результаті виникає запалення, людина відчуває біль і оніміння в ногах. На ногах легко утворюються синці. Якщо помічаєш у себе такі симптоми, обов’язково звернися до лікаря.

Щоб надлишок рідини краще виводився з організму, пий більше води. Добре також полежати з ногами, піднятими вище голови. Завдяки цьому, кров краще розподіляється по тих місцях, де її не вистачає.

3. Втома

Як ми вже говорили, кров забезпечує необхідними поживними речовинами (а також киснем) весь організм, і значна їх частина перетворюється в енергію.

Це означає, що якщо в різні органи і частини тіла надходить менше крові, воно не може витрачати енергію в нормальному режимі, і людина швидко втомлюється навіть при невеликому навантаженні.

М’язи не справляються з навантаженням, їм доводиться працювати в посиленому режимі, і стомлюваність зростає. В результаті людина постійно відчуває почуття втоми, і це дуже обмежує її активність.

Причини постійної втоми допоможе уточнити лікар. Але в будь-якому випадку ми можемо включати в свою дієту енергетичні добавки. Дуже добре випивати з ранку енергетичний коктейль або смузі. Їх багато, і всі вони приємні на смак.

Читайте також: Топ-6 продуктів, які потрібно їсти, щоб зцілити свою підшлункову залозу

4. Випадання волосся

Не варто думати, що алопеція – проблема, яка торкається тільки чоловіків. Звичайно, у них це буває частіше, але через поганий кровообіг волосся випадає і у жінок.

Нашому волоссю для того, щоб воно було міцним, теж потрібні поживні речовини. І якщо кровопостачання волосся зменшується, його стан погіршується.

Волосся при цьому не тільки посилено випадає, але й стає занадто сухим, а кінчики січуться. Поліпшити стан волосся допоможуть натуральні маски. Вони недорогі, але дуже ефективні. І, звичайно, вони корисні для здоров’я.

Дуже добре також пити настої, що допомагають поліпшити кровообіг.

Ми розповіли про основні ознаки погіршення кровообігу. Якщо ти помічаєш їх у себе – не обмежуйся застосуванням натуральних засобів, про які ми згадали. Обов’язково звернися до лікаря. Він оцінить твій стан здоров’я, поставить діагноз і якщо ти хвора – призначить необхідне лікування.

Май на увазі, що кровообіг – дуже важливий аспект твого здоров’я, і ​​ознаки його погіршення ні в якому разі не можна залишати без уваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів