Названі продукти, які допоможуть запобігти появі раку

Експерти назвали продукти, регулярне вживання яких суттєво зменшує ризик виникнення ракових захворювань. У список увійшли такі продукти, як цибуля, томати, ягоди, гриби і петрушка.

Багато жителів західних країн страждають від неправильного раціону. Вони вживають їжу з великою кількістю жирів тваринного походження, які можуть бути причиною виникнення раку молочної залози, кишечника, легенів і передміхурової залози. Додатковим фактором ризику виступає ожиріння. Саме воно є причиною 14% смертей від раку у чоловіків і 20% – у жінок.

Вчені довели, що перехід в раціоні на фрукти та овочі дозволяє знизити ризик розвитку злоякісних пухлин на 80%. Крім того, в цьому контексті допомагає середземноморська дієта, яка відрізняється збалансованим вмістом омега-6 і омега-3 жирних кислот, а також рясним присутністю клітковини і антиоксидантів.

Читайте також: Чотири небезпечних ознаки, що зі здоров’ям щось не так

Дієтолог Тора Шах каже, що в цибулі і часнику міститься аліцин, який після потрапляння в організм допомагає вивести з нього токсичні онкогенні речовини. Помідори містять каротиноїдний пігмент лікопін. Дослідження продемонстрували, що він здатний знешкоджувати вільні радикали і запобігати раку передміхурової залози.

У таких ягодах, як лохина, малина і журавлина містяться сполуки, які блокують активність білків, що викликають неконтрольоване ділення клітин. Вживання грибів підвищує активність імунної системи, а петрушка не дозволяє формуватися кровоносним судинам в пухлинних тканинах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів