Якими напоями не можна запивати їжу: несподівана відповідь лікарів

Вкрай шкідливо запивати їжу чимось холодним, будь то вода або інші напої з льодом. Подібна звичка, за словами фахівців по здоровому харчуванню, провокує серйозні порушення в травній системі організму.

“Якщо ви запиваєте їжу крижаною водою або кока-колою з льодом, то вона буквально виштовхується скороченнями шлунка. Замість звичайного переварювання їжі, яке займає кілька годин, цей процес скорочується до 30 хвилин. Масивна їжа переміщається в кишечник і починається бродіння”, – стверджує дієтолог Ірина Хрістяновіч.

Читайте також: Рятівний напій для печінки: простий склад, але сильний вплив

Подібна звичка, зазначила експерт, сприяє тому, що людина постійно відчуває голод. Це відбувається через занадто швидке переміщення харчових мас зі шлунка в кишечник. Особливо небезпечний такий процес щодо білкових страв. Якщо білки, чиє переварювання вимагає тривалого часу, швидко потрапляють в кишечник, виникає ризик того, що там виявиться необроблена харчова грудка, яка може стати джерелом інтоксикації.

Кращим напоєм, щоб запити їжу, лікар вважає теплу воду. Каву і чай, за словами експерта, краще залишити для окремого прийому.

Джерело

Поділись


Новини партнерів