Названо найбільш приємний метод скинути вагу

Тим, кого лякає слово «дієта», варто взяти на замітку знахідку вчених з Університету Вандербільта в США. Ці фахівці переконалися в тому, що домогтися стрункості можна шляхом регулярного сміху.

Дослідники проаналізували дані, отримані в ряді робіт з вивчення впливу сміху на стан організму людини. В результаті представники американського університету зробили висновок, що сміх, перш за все, інтенсивний, сприяє схудненню.

Вони заявили: «Люди, усміхнені 15 хвилин в день, можуть позбутися 2 кілограмів жиру за рік».

Подібний ефект схуднення дослідники пов’язують з тим, що 15-хвилинний сміх збільшує споживання енергії організмом на 280 калорій. Це, за словами науковців, пов’язано з тим, що у людини, яка сміється активізуються різні групи м’язів – так, як якщо б він фізично працював або тренувався. Наприклад, під час сміху в людини задіюються відразу близько 80 м’язів обличчя.

Крім цього, кажуть фахівці, сміх підвищує рівень «гормонів задоволення» в крові, що знижує схильність до стресу, при якому безліч людей зловживають їжею, особливо жирною і солодкою. Люди, що відчувають радість життя, в значно меншій мірі схильні до харчових порушень, їх раціон більш збалансований і здоровий, підкреслюють експерти.
Джерело

Поділись


Новини партнерів