Який продукт найкраще спалює жир

Вживання кориці в дійсності змушує організм набагато інтенсивніше спалювати жир – це підтвердило нове дослідження вчених з Мічиганського університету, США. Вони встановили, що альдегід, який міститься у прянощах підвищує жировий метаболізм на генетичному рівні.

Вчені провели клінічне дослідження із зразками біоматеріалів, зібраних у добровольців різного віку і рас. Тканини були оброблені ціннамальдегідом. В результаті була зафіксоване зростання активності ряду генів і ферментів, що впливають на швидкість ліпідного обміну.

Крім того, виявилося, що під дією компонента кориці зросло вироблення “диригувальників” метаболізмом білків Ucp1 і Fgf21. Що симптоматично, попередні експерименти з мишами, що страждали ожирінням, демонстрували: у тварин, які їли корицю, знижувалася вага, зменшувалася кількість жиру на животі, ставали більш інтенсивними процеси травлення і обміну речовин.
Відзначимо, що раніше наука отримувала докази того, що кориця сприятливо впливає на головний мозок, покращуючи пам’ять і підвищуючи здатності до навчання. Дослідження, що проводилося в Південній Азії, дозволило вченим порівняти дію кориці на організм людини з потужним ліками проти вірусних захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів