Від семи хвороб – одні ліки: захист від застуди, зайвої ваги і старіння

Усiм вiдомо, що в природi немає кращого засобу вiд застудних захворювань, як часник. Та, виявляється, це не єдина користь. Спецiалiсти серцево-судинного дослiдного центру Унiверситету Коннектикуту довели, що компоненти алiцину, котрi є в часнику, розслабляють гладкi м”язи стiнок судин i знiмають спазми. Це потужна профiлактика iнфаркту.

– У народi кажуть: якщо в день з”їдати зубчик часнику – нiколи не хворiтимеш. Це правда?

– Зубчики часнику мiстять азотистi ерчовини, фiтоцинди, вiтамiн С, ефiрнi масла. Завдяки цьому часник має сильнi бактерициднi властивостi i є помiчним навiть при такiй важкiй хворобi, як цинга, – говорить Зоряна Завада, лiкар-дiєтолог. Перед сезоном застуд потрiбно частiше додавати його до страв, аби покращити захиснi сили органiзму. Зубчик часнику в день – чудовий профiлактичний засiб вiд респiраторних захворювань. З цiєю ж метою його можна носити коло себе, класти поблизу колиски. До речi, часник можна давати навiть дитинi – з того часу, як вона перейшла на звичну їжу.

– Вiд яких іще проблем зi здоров’ям можна позбутися за допомогою цього продукту?

– Якщо розiм’яти зубчики часнику та розмiшати зi свинячим салом, отримаєте засiб вiд бородавок. Сумiш потрiбно прикласти до бородавки та закрiпити марлею iз пластирем. При зубному болi розрiжте дольку та прикладiть до хворого зуба. А якщо змiшати молоко iз часником, отримаєте засiб вiд гострикiв. Застосовувати його потрiбно у виглядi клiзм на нiч.

Читайте також: Які продукти заборонено зберігати в морозилці

А ще часник входить до складу “елiксиру молодостi”. Для його приготування слiд помолоти 350 грам часнику, додати сiк лимона, накрити марлею та поставити в темне мiсце на 24 години. Приймати слiд раз у день перед сном. Спершу перемiшайте сумiш, тодi розведiть у пiвсклянцi води чайну ложку елiксиру. Завдяки такому засобу очищається кров.

Ще часник має протисклеротичну дiю, позитивно впливає на стан судин, знижує тиск, покращує роботу серця. До речi, при стенокардiї потрiбно його вживати iз медом. Протипоказаний вiн лише хворим на виразку, гастрит та панкреатит.

Джерело

Поділись


Новини партнерів