Медики зробили несподівану заяву про рак

Американські вчені, спираючись на отримані дані, заявили про те, що в більшості випадків на ймовірність появи раку, людина вплинути не може. В ході дослідження вони проаналізували захворюваність 32 видами раку в 68 країнах світу.

66 відсотків випадків раку, що з’являється в організмі людей, – це випадковість, яка виникає через помилки при копіюванні ДНК під час ділення клітин і ніяк не пов’язана зі способом життя або спадковістю. До такого твердження прийшли дослідники з університету Джона Хопкінса.

За словами фахівців, імовірність захворіти на рак через навколишнє середовище або спосіб життя становить в середньому 29 відсотків, а 5 відсотків припадає на спадковість. «Таким чином в більшості випадків люди ніяк не можуть вплинути на виникнення раку», – прокоментували автори роботи.

У той же час вчені відзначили, що це загальна для онкології закономірність, тоді як для деяких видів раку співвідношення фактора випадковості з фактором способу життя може бути іншою.

«Рак простати і кістки в 95 відсотках випадків з’являється випадково, рак підшлункової залози в 77 відсотках випадків виявляється результатом непередбачуваних змін в організмі. З іншого боку, онкологічні захворювання легенів в 65 відсотках випадків залежать від зовнішніх факторів, в той час як на випадкову мутацію доводиться тільки 35 відсотків », – конкретизували вони.

Джерело

Поділись


Новини партнерів