Онкологи назвали основні симптоми раку печінки

Рак печінки є одним з найпоширеніших видів онкологічних захворювань. У чоловіків рак печінки є на п’ятому місці серед всіх інших онконедуг, а у жінок ця ж хвороба займає восьму сходинку антирейтингу.

Фактори ризику раку печінки: перенесений вірусний гепатит; вік від 50 і вище; жовчнокам’яна хвороба і цироз; безконтрольний тривалий прийом анаболічних стероїдів; контактування з хімічними речовинами; харчування, перенасичене канцерогенами, транс-жирами, консервантами та іншими штучними речовинами; зловживання алкоголем.

А от перші симптоми раку печінки є: нудота і блювота; слабкість, підвищена стомлюваність, сонливість, втома; різке зниження маси тіла і апетиту; закрепи і діарея; незначне підвищення температури тіла.

Вже не на ранній стадії розвитку раку печінки хворий може відзначити, що у нього здувся живіт, а шкіра набула жовтуватого відтінку, також можуть пожовтіти склери очей. Потім змінюється колір сечі – вона стає більш темною, а стілець, навпаки,
світлішає. Ниючі болі в равому підребер’ї виникають на пізніхп стадіях раку печінки, коли пухлина сильно збільшується в розмірах. Також різко знижується рівень гемоглобіну в крові, що призводить до анемії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів