today-is-a-good-day

Домашня аптечка: 5 важливих ліків, які повинні бути в кожному домі

Аптечка з усіма необхідними ліками повинна бути в кожному домі, адже від цього залежить здоров’я, а іноді і життя коханих та близьких.

Якщо в твоєму домі немає аптечки з цими найважливішими лікарськими препаратами – не зволікай і купи все необхідне, щоб зустріти у всеозброєнні будь-які нездужання.

Важливо, щоб всі ліки перебували в оригінальній упаковці, на якій вказано термін їх придатності, і мали інструкцію. Так, ти зможеш регулярно проводити ревізію аптечки і викидати вже непридатні для використання препарати. Крім цього, тримай ліки подалі від дітей і тварин.

Які препарати повинні бути в домашній аптечці?

  •  Препарати для обробки ран і зупинки кровотеч.

Бинт для перев’язок і еластичний бинт, який використовують при вивихах, фіксації при переломах. Пластир, йод, зеленка, етиловий спирт і перекис водню 3% знадобляться для обробки ран і зупинки дрібних кровотеч. Крім цього, в твоїй аптечці повинні бути засоби від опіків, наприклад пантенол.

  • Болезаспокійливі засоби і сорбенти.

Анальгін, ібупрофен або нурофен допоможуть зняти різноманітні болі і спазми. Одним з важливих компонентів домашньої аптечки – це ліки від розладу шлунка, діареї, запору: мезим, активоване вугілля, сорбекс.

  • Препарати від серцевих болів.

Обов’язково включи в аптечку препарати для усунення болю в серці (валідол, нітрогліцерин, валокардін або корвалол).

  • Протиалергічні препарати.

Такі препарату, як кларитин, діазолін або супрастин допоможуть зняти алергічні реакції.

  • Ліки від простудних захворювань.

Такі препарати, як нурофен, парацетамол допоможуть збити високу температуру. Крім цього, в кожному будинку повинні бути препарати, здатні боротися з грипом на ранніх стадіях. Також в арсеналі аптечки повинні бути: таблетки і спрей при болях в горлі, відхаркувальні засоби і краплі в ніс для полегшення дихання.

У твоїй аптечці, крім ліків, повинні бути: градусник, апарат для вимірювання тиску і нашатирний спирт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів