Головні ознаки тромбів в кровоносних судинах

Тромби – проблема, яку можна вилікувати, однак третина з тих, кому ставлять діагноз «тромбоз», знаходяться в групі ризику з летальним результатом.

Чому з’являються кров’яні тромби? Так наше тіло намагається “відремонтувати” пошкоджені кровоносні судини. Однак тромб, який неправильно сформувався може викликати чимало проблем. Наприклад, якщо тромб з’явився не в тому місці, де потрібно, він може перешкодити кровообігу, що викличе серйозні проблеми зі здоров’ям.

Часто проблема з тромбами полягає в тому, що люди не розуміють симптомів, що проявляються, а це призводить до пізнього виявлення захворювань. Також мало хто не розуміє, які фактори призводять до появи тромбів.

Причини появи тромбів

До появи тромбів призводять проблеми зі здоров’ям, обраний спосіб життя і різні стани людини. Сюди входять:

– стан серця: миготлива аритмія, порушення серцевого ритму;
– вагітність і перші шість тижнів після народження дитини;
– застосування контрацептивів, що містять естроген;
– тривалий нерухомий стан: перельоти на далекі відстані, сидіння зі схрещеними ногами;
– серйозні операції, особливо ортопедичні з накладенням гіпсу і шини, коли пацієнт надовго залишається нерухомим;
– перелом кісток або серйозні пошкодження м’язів;
– тромобозние порушення;
– рак і його лікування;
– ожиріння.

Симптоми появи тромбів

Коли тромби утворюються в одній з глибоко розташованих вен, з’являється тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок (ТГВ) – рук або ніг. Коли утворюються бляшки, область в цьому місці опухає і стає м’якою, а біль схожа на спазм або судоми.

У тому місці, де з’явився тромбоз, шкіра змінює колір і стає червонуватого або синюватого відтінку, а також теплою на дотик. Якщо у вас з’явилися які-небудь з цих симптомів, необхідно відразу звернутися до лікаря, адже лікування може знадобитися терміново.

Симптоми тромбоемболії легеневої артерії

ТГВ дуже важливо діагностувати на ранніх етапах, адже тромб може сильно пошкодити вену, відірватися і переміститися в легені. Симптоми можуть проявлятися гострим болем у грудях, прискоренням серцебиття, кашлем який незрозуміло звідки взявся, іноді з кров’ю.

При цих симптомах краще викликати швидку допомогу.

діагностика

Зазвичай для виявлення розташування тромбів в організмі використовується ультразвук. Якщо УЗД не виявило, де знаходиться тромб, а симптоми тромбозу не проходять, для діагностики може використовуватися МРТ.

лікування

Залежно від розташування і причин появи тромбів призначається лікування, яке може доходити до хірургічного втручання з метою видалення їх з організму. Також тромби лікують ліками, які розріджують кров. Або застосовують комплексний підхід.
Джерело

Поділись


Новини партнерів