Рецепти лікування радикуліту

Сильні болі і величезні незручності в житті приносить людині радикуліт . Це захворювання периферичної нервової системи: відбувається ураження пучків нервових закінчень, що виходять від спинного мозку. Відкладення солей, деформація кісткової тканини викликають защемлення нервових закінчень. Це є причиною того, що людина може відчувати біль в області грудини, хребта, попереку при різних рухах, особливо різких.

У періоди загострення хвороби народна медицина рекомендує використовувати зігріваючі компреси на область болю.

З гірчицею: 1 ст.л. порошку гірчиці розмішати в теплій воду, до густоти сметани. Цією сумішшю намазати шматок тканини і відразу покласти її на хворе місце. Гріти таким чином кілька хвилин.

З хроном: корені хрону натерти на дрібній тертці, покласти на область болю (якщо буде сильно пекти, то кашку можна змішати зі сметаною. Компрес гріє чудово. Його можна робити навіть дітям.

З чорною редькою: віджати сік чорної редьки, змочити нею шматок щільної тканини, накласти компресом на область болю, тканину можна не знімати кілька днів.

Листя осики ошпарити окропом, загорнути в тканину і використовувати, як компрес або примочки.

З соку хрону можна зробити водний розчин (1: 1), втирати його в хворі місця, але обов’язково обв’язати їх теплою вовняною тканиною.

Поділись


Новини партнерів