Корінь імбиру: користь і шкода цієї ароматної пряності

Завдяки своїм унікальним цілющим властивостям, приголомшливому смаку і сильному незвичайному аромату імбир став мало не найвідомішою у світі східною рослиною.

Імбир є не тільки пряною рослиною, яка популярна у кулінарії, але і багаторічником, коріння якого має лікувальні і профілактичні властивості. Сьогодні корінь імбиру знайшов своє застосування і в кулінарії, і в сучасній медицині, і в офіційній косметології. Корінь імбиру унікальний за своїм складом, користь і шкода цього продукту доведені численними дослідженнями. На прилавках сучасних магазинів корінь імбиру можна знайти практично в будь-який варіації, його додають в шоколад, використовують для приготування пива. Корінь імбиру можна перемолоти, замаринувати, зацукрувати і використовувати за призначенням.

Корисні якості

Унікальна користь і шкода кореня імбиру активно використовується в різних сферах, крім кулінарії, рослина має цінні терапевтичні, а також профілактичні якості. Чим корисний корінь імбиру?

1. Корінь імбиру від застуди застосовується дуже часто. Народним знахарям відомий рецепт приготування чудотворного напою, який швидко знімає всі неприємні ознаки простудного захворювання. В основу напою входить корінь імбиру, мед і сік лимона.

2. Корінь імбиру також активно використовується від кашлю. У складі рослини є справжнє джерело найцінніших елементів, які надають відхаркувальну і протизапальну дію. При кашлі напій, приготований на основі кореня імбиру необхідно пити тільки в теплому стані, таким чином досягається більший терапевтичний ефект.

3. Рослина нормалізує роботу всієї травної системи, вона використовується для лікування печії, відрижки, нетравлення шлунка. Очищаюча дія рослини здатна рятувати організм від гострого отруєння, корінь імбиру здатний виводити з внутрішніх органів всі токсичні сполуки. Але важливо пам’ятати, що препарат має легкий проносний ефект, що необхідно враховувати при діареї.

4. Корінь імбиру призначається людям, як стабілізатор алергічних реакцій в організмі. Завдяки тому, що він сприяє виведенню всіх непотрібних компонентів з організму, він сприяє зняттю негативних реакцій після безпосереднього впливу алергену.

5. Найголовніша якість продукту – це здатність зміцнювати імунітет. Корінь імбиру для іммунітету допомагає нормалізувати захисні сили організму і чоловікам, і всім жінкам. У складі рослини є антиоксиданти, які піклуються про збереження молодості і здоров’я організму.

6. Корінь імбиру для схуднення застосовується досить давно. Якщо регулярно вживати напій, приготований на основі кореня рослини, то обмінні процеси підсилюють свою діяльність і відбувається найбільш швидка втрата калорій.

7. Корінь імбиру піклується про правильну роботу печінки, регулярне вживання продукту допомагає печінці очиститися від токсинів і різних отрутохімікатів.

8. У складі продукту є кальцій, який активно сприяє відновленню функцій кісткової системи, що особливо актуально при артрозах і ревматизмі.

9. Допомагає корінь імбиру людям, що страждають на діабет, як продукт, що нормалізує кількість вмісту цукру в крові.

10. Болезаспокійливі якості продукту широко використовуються для лікування мігрені, зняття больового синдрому при зубному болю, а також і при головному.

11. Корінь імбиру допомагає нормалізувати роботу серцевої системи. Продукт сприяє зменшенню рівня холестерину, а велика кількість магнію, а також кальцію допомагають знизити кров’яний тиск, полегшити працездатність серцево-судинної системи.

12. Нещодавно вчені довели терапевтичну дію кореня імбиру при ракових пухлинах. Головне достоїнство при цьому віддано компоненту – гингеролу, який сприяє загибелі ракових клітин, уповільнює їх розвиток і зростання, і при цьому не має ніякого негативного впливу на всі здорові клітини організму.

Читайте також: 2 інгредієнти від болів в суглобах

Протипоказання і шкода

Корисних властивостей у продукту набагато більше, ніж протипоказань.

Оскільки корінь імбиру має потогінний і зігріваючий ефект, його заборонено приймати в їжу при підвищеній температурі тіла, під час спеки, при високих температурних режимах в навколишньому середовищі.

Утриматися від частого вживання продукту слід людям, що страждають виразкою, а також гастритом.

Корінь імбиру не має протипоказань для жінок під час вагітності, але ось при лактації молодим матусям рекомендовано включати в раціон даний продукт тільки після схвалення лікаря.

Побічними ефектами при передозуванні є нудота, блювота, розлад шлунково-кишкового тракту. Якщо це сталося, то пекучу дію імбиру легко нейтралізувати, випивши молока або одну чайну ложку харчової соди на склянку кип’яченої охолодженої води.

Джерело

Поділись


Новини партнерів