Їжте більше вітаміну К – він важливий для вашого серця!

Вчені порадили включити в раціон кожної людини вітамін К, так як він неймовірно корисний для нормального функціонування серця.

Згідно з результатами дослідження, яке провели німецькі вчені, вітамін К підтримує розмір лівого шлуночка серця, який відповідальний за перекачування крові, збагаченої киснем. Якщо рівні вітаміну К не будуть достатніми, то лівий шлуночок може збільшитися в розмірах. Це призведе до того, що серце не зможе здійснювати перекачування крові як годиться. Відповідно, ймовірність утворення серцевого нападу збільшується в рази. Ці результати підтверджують і ряд інших проведених наукових робіт.

В рамках випробування вчені проаналізували стан здоров’я 766 здорових підлітків, чий вік від 14 до 18 років. Протягом семи днів експерти вимірювали харчування і рівні активності добровольців за допомогою спеціальних пристроїв. Структуру і функції серцевої системи досліджували через ультразвукове сканування.

Лівий шлуночок всерйоз збільшувався в розмірах, якщо в організмі не було в достатній кількості вітаміну К. При цьому ця частина серця важлива, так як є найтовщою з усіх серцевих камер і відповідає за перекачування крові.

Таким чином, чим більше вітаміну К в організмі, тим менша ймовірність збільшеного серця.

Відзначимо, що на вітамін К багаті листові овочі. Також його можна знайти в печінці, волоських горіхах, плодах шипшини, листі шпинату, пшениці, томатах, зеленому чаї, яйцях.

Поділись


Новини партнерів