4 поширені помилки при використанні рицинової олії на волоссі

Мережа просто переповнена інформацією про користь рицинової олії для волосся, шкіри голови, брів та вій. Різні джерела дадуть вам різні пояснення її чарівних властивостей, а також вони можуть містити неточні поради щодо її використання, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Через це ви можете використовувати рицинову олію неправильно і пошкодити своє волосся замість того, щоб зробити його здоровим та сяючим. Ось найпоширеніші помилки, яких припускаються при використанні рицинової олії:

Ви використовуєте рицинову олію проти лупи. Кілька джерел повідомляють, що рицинова олія може вирішити проблеми з грибками та бактеріями на шкірі голови, оскільки вона має антиоксидантні властивості, врівноважує рН шкіри, а також стимулює волосяні фолікули. Однак, наукових підтверджень цього немає. Тому якщо ви страждаєте від лупи або себорейного дерматиту, не варто намагатись їх позбутись за допомогою рицинової олії. Грибки насправді харчуються ліпідами з олії, тому так ви можете навіть погіршити ситуацію.

Ви використовуєте рицинову олію на чутливій та сухій шкірі голови. Рицинова олія може викликати подразнення шкіри голови, збільшити сухість, чутливість і навіть втрату волосся. А це явно не те,чого б ви хотіли. У деяких людей через рицинову олію навіть з’являється дерматит. Тож вона підходить не для всіх типів шкіри. Щоб перевірити реакцію вашої шкіри, нанесіть трохи рицинової олії на лікоть і залиште на ніч. Якщо все буде гаразд, можете нанести її на голову.

Ви змиваєте рицинову олію великою кількістю шампуню. Рицинова олія може зробити шкіру голови дуже жирною, до того ж вона дуже важко змивається. Та якщо ви використовуєте для цього багато шампуню, то зводите нанівець усю користь, яку б олія могла принести вашому волоссю. Тож замість того, щоб намилювати волосся двічі чи тричі, краще нанесіть шампунь на волосся і залиште на деякий час. Якщо волосся залишилось жирним, ви завжди можете помити голову ще раз наступного дня.

Ви використовуєте рицинову олію в чистому вигляді. Це найпоширеніша помилка, якої припускаються люди у спробі оздоровити своє волосся. Рицинову олію завжди потрібно змішувати з кокосовою, мигдалевою, оливковою олією, тощо.

Поділись


Новини партнерів