Який вітамін допоможе прискорити ріст вашого волосся і захистить його від пошкоджень

Всі ми мріємо про здорове та блискуче волосся. На ринку є незліченна кількість засобів для догляду за ним, які обіцяють блиск, об’єм та здоров’я, але часто агресивні компоненти тільки пошкоджують волосся та шкіру голови. Під час карантину широкої популярності набули домашні засоби на кшталт яєчної чи медової маски. Однак, щоб правильно застосовувати будь-які продукти, домашні чи фабричні, вам потрібно зрозуміти значення вітамінів для вашого волосся та організму загалом, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Одним з найважливіших для здоров’я волосся та шкіри вітамінів є вітамін С. Основна причина пошкодження волосся – це дія вільних радикалів, які не дозволяють волоссю рости та прискорюють його старіння. Вільні радикали – це дуже нестабільні окислені молекули, що намагаються стабілізуватись, утворюючи в процесі ще більше вільних радикалів. Вітамін С діє як антиоксидант і зменшує окислювальний стрес.

Крім того, вітамін С стимулює вироблення колагену, який є важливою частиною структури людського волосся. Тож вживання продуктів з високим вмістом вітаміну С збільшує кількість колагену в організмі, робить волосся міцнішим та пришвидшує його ріст.

Також вітамін С необхідний нам для засвоєння заліза. Залізо має дуже велике значення для росту волосся, його дефіцит призводить до падіння рівня гемоглобіну – білка, який транспортує кисень по всьому тілу, в тому числі й до волосяних фолікул.

Тому якщо ви хочете прискорити ріст свого волосся, зробити його здоровим і сяючим, варто додати в свій раціон більше цитрусових, болгарського перцю, помідорів, броколі, шпинату, тощо. Можна додавати лимонний сік у маринади для м’яса та риби, а також до овочевих гарнірів. Ще одна гарна комбінація для вашого волосся – мед та лимон.

Поділись


Новини партнерів