5 найкращих медових масок, які можна приготувати вдома

Мед здавна використовувався для боротьби зі шкірними проблемами. Він містить білки, амінокислоти, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, а також має антибактеріальні властивості, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Мед може запобігти виникненню прищів, зволожити та зміцнити шкіру, видалити відмерлі клітини та допомогти боротись з екземою. Ось 5 найефективніших медових масок, які ви можете приготувати в себе в дома:

Маска проти прищів. Вам знадобиться чайна ложка лимонного соку, чайна ложка меду і чайна ложка харчової соди. Покладіть інгредієнти в миску і добре перемішайте. Обережно нанесіть маску на шкіру обличчя, уникаючи зони навколо очей. Через 15 хвилин змийте її теплою водою. Така маска ефективно бореться з запаленнями та очищує забруднені пори. Крім того, ви одразу відчуєте, що шкіра стала більш зволоженою.

Маска проти надмірної чутливості шкіри. Вам знадобляться чайна ложка зеленого чаю, чайна ложка меду та чайна ложка олії мигдалю. Добре змішайте інгредієнти, щоб утворилась однорідна маса. Нанесіть суміш на обличчя на 15 хвилин, а потім вмийтесь теплою водою. Така маска сприяє відновленню шкіри та бореться зі шкодою, завданою вільними радикалами.

Маска для вирівнювання тону шкіри. Візьміть чайну ложку лимонного соку, чайну ложку меду, чайну ложку йогурту та 1/4 чайної ложки куркуми. Все ретельно перемішайте між собою. Нанесіть суміш на шкіру на 20 хвилин. Потім змийте її теплою водою. Куркума має антиоксидантні та протизапальні властивості. Лимонний сік та йогурт відлущують відмерлі клітини шкіри, мед має м’який освітлюючий ефект.

Маска для видалення надлишку шкірного сала. Візьміть чайну ложку меленої кориці та дві чайні ложки меду. Таку маску потрібно тримати на обличчі близко десяти хвилин. Кориця має протимікробні, антиоксидантні та протизапальні властивості, тому поєднання меду та кориці принесе шкіру подвійну користь.

Маска для відлущування відмерлих клітин шкіри. Вам знадобиться столова ложка меду та столова ложка меленої вівсянки. Цю маску потрібно нанести на обличчя і залишити на 15 хвилин. Вівсяна каша містить сапоніни, які всмоктують надлишок шкірного сала, а також антиоксиданти. Така суміш чудово очищує пори від бруду, жиру та відмерлих клітин шкіри.

Поділись


Новини партнерів