5 фруктів, які допомагають у догляді за шкірою

Натуральні інгредієнти можуть допомагати у догляді за шкірою не гірше, ніж фабричні засоби. Особливо це стосується фруктів, які містять величезну кількість вітамінів та антиоксидантів. Вони можуть мати різні ефекти – від зволоження до боротьби з прищами, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Існує багато способів отримати користь від фруктів. Ви можете вживати їх у їжу або ж готувати з них домашні маски. Такі фрукти, як полуниця та банан можна навіть не змішувати з іншими компонентами, досить просто приготувати з них пюре та нанести його прямо на обличчя. Але інші фрукти можна змішувати з медом, сиром, ефірними оліями чи гелем алое. Ось список фруктів, якими ви можете скористатись, щоб покращити стан вашої шкіри:

Цитрусові. Ці фрукти на стільки ж корисні, на скільки смачні. Вони мають цілий ряд корисних для шкіри властивостей. Перш за все, вони можуть освітлити шкіру та вирівняти її тон. Вітамін С допомагає звузити пори та має антивікову дію. Щоб отримати всі ці переваги, достатньо взяти шматочок вашого улюбленого фрукта і провести ним по всьому обличчю. Через 5 хвилин вмийтесь холодною водою, ви одразу помітите результат.

Гуава. Цей екзотичний фрукт багатий на антиоксиданти та вітаміни, що захищають шкіру від шкідливої дії навколишнього середовища. Гуава може уповільнити процес старіння та вивести зі шкіри шкідливі речовини. Також вона виконує роль природного відлущувача. Просто зробіть з неї пюре (обов’язково з насінням) та використовуйте його як скраб.

Помідори. Якщо ви прагнете позбутися зморшок і темних кіл  під очима, вам можуть допомогти саме вони. Помідори багаті на калій і саліцилову кислоту, тому вони сприяють оновленню клітин шкіри, завдяки чому вона виглядає більш свіжою та молодою. Помідори можна використовувати як патчі під очі, просто відріжте дві скибочки помідорів і на кілька хвилин розмістить їх під очима. Це заспокоїть та освітлить шкіру, а також допоможе позбутися набряків.

Всі види ягід. Більшість ягід містять надзвичайно багато антиоксидантів, які захищають шкіру від дії вільних радикалів і допомагають уповільнити старіння. Їх можна розтирати до утворення пасти і наносити на шкіру, або ж нарізати на скибочки і розкласти по всьому обличчю.

Ківі. Цей фрукт багатий на вітамін С, вітамін Е і антиоксиданти. Він допомагає захистити шкіру від дії навколишнього середовища, а також від шкідливого впливу УФ-випромінювання. Витягніть м’якоть з одного ківі та розмішайте її з оливковою олією, поки не утвориться однорідна маса. Нанесіть цю суміш на шкіру обличчя на 5 хвилин, потім вмийтесь, як звичайно.

Поділись


Новини партнерів