Найефективніші інгредієнти, які повинні бути у зволожуючому кремі

Іноді здається, що вибір зволожуючого крему надзвичайно складний, адже на ринку представлена просто неймовірна кількість продуктів від десятків марок на будь-який смак та гаманець. Зорієнтуватись у цьому різноманітті вам допоможуть списки інгредієнтів, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Будь-яка шкіра потребує зволоження, і суха, і жирна. Людям із сухою шкірою зволожуючий крем може допомогти позбутись від тріщин та лущення. Людям із жирною шкірою, які часто не використовують зволожуючі засоби, крем потрібен, аби шкіра, намагаючись компенсувати нестачу вологи, не виробляла ще більше шкірного сала.

“Протягом дня наша шкіра втрачає вологу”, – каже Меліса Дофт, доктор медицини, пластичний хірург, який спеціалізується на догляді за шкірою, та професор медичного коледжу Вайла Корнелла. “Зволожуючий крем, як випливає з його назви, допоможе компенсувати цю вологу”.

“Крім того, з віком ми втрачаємо в шкірі залози, що виробляють шкірний жир”, – говорить Дофт. “Це може зробити шкіру сухою і більш схильною до пошкоджень. Зволожуючі засоби допомагають обернути цей процес, “замикаючи” вологу у шкірі та відновлюючи її захисний бар’єр.

Більшість зволожуючих засобів містять три типи інгредієнтів, кожен з яких виконує свою функцію:

Гумектанти. Вони витягають вологу з глибоких шарів шкіри та з повітря у верхній шар шкіри, що зветься епідермісом. До таких інгредієнтів належать гліцерин, гілауронова кислота та пропіленгліколь.

Емоленти. Вони заповнюють тріщини в епідермісі та ущільнити вологу. До них належать масло ши, какао-масло та октилдодеканол.

Бар’єрні компоненти. Це вазелін, цетиловий спирт та ланолін, які створюють захисний бар’єр, що запобігає втраті вологи.

Зволожуюючі засоби для обличчя можуть не містити останні компоненти, оскільки вони часто забивають пори, але засоби для тіла в більшості випадків містять всі три типи інгредієнтів.

Гліцерин зазвичай йде другим чи третім у списку інгредієнтів, після води та парфумерної композиції. Гліцерин – це гумектант, це означає, що він зберігає шкіру зволоженою, втягуючи воду з повітря та нижніх шарів шкіри. Це допомагає уберегти верхній шар шкіри від пересушування та зберігає захисний бар’єр шкіри.

В огляді зволожуючих інгредієнтів 2016 року гліцерин було визнано найефективнішим. Однак, якщо ви проживаєте в сухому кліматі, гліцерин не зможе витягувати вологу з повітря та буде витягати багато вологи з нижніх шарів шкіри, що може зробити її ще більш сухою. Тому важливо, щоб гліцерин поєднувався з такими ущільнюючими інгредієнтами, як масло ши.

Гілауронова кислота – це зволожуююча речовина, яку наша шкіра виробляє сама. Однак, з віком її виробляється все менше. Тому зволожуюючі засоби для зрілої шкіри мають містити гілауронову кислоту. Крім того, гілауронова кислота може руйнуватись під дією ультрафіолетового випромінювання.

Масло ши – це природний інгредієнт, який отримують з насіння дерев ши. Воно пом’якшує шкіру, вирівнює її та утримує в ній вологу. Також масло ши допомагає відновити пошкоджений захисний бар’єр шкіри, зняти запалення, набряки та почервоніння. Однак, варто уникати використання цього інгредієнту на обличчі, якщо у вас проблемна шкіра, оскільки він може забивати пори.

Вазелін використовують у косметиці для створення захисного бар’єру на шкірі, який запобігатиме випаровуванню вологи. Засоби, які містять і вазелін, і гліцерин чудово зволожують та запечатують вологу всередині шкіри. Також засоби з вазеліном можна використовувати одразу після душу.

Поділись


Новини партнерів