5 способів використання кактусу для догляду за шкірою

Багато хто тримає вдома кактуси, однак не всі знають про те, яку користь він може принести для нашої шкіри. Як відомо, кактуси накопичують велику кількість вологи, містять антиоксиданти та вітаміни. Завдяки цьому вони можуть захистити шкіру від пошкоджень, завданих впливом УФ-випромінювання, втрати колагену та появи ознак раннього старіння, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 способів використання кактусу, щоб отримати шкіру вашої мрії:

Боротьба з прищами. Кактусова олія має потужні антибактеріальні властивості, які можуть допомогти людям з проблемною шкірою. Олія опунції доступна на ринку і все, що вам потрібно зробити – це регулярно наносити по кілька крапель олії на місця запалення. Результат вас здивує.

Боротьба з сухістю шкіри. Якщо ви страждаєте від сухості шкіри, просто розріжте кактус (будьте обережні, ви можете вколотись) та вийміть з нього гель. Він не тільки зволожує шкіру, а і бореться зі шкідливими бактеріями на її поверхні. Цей гель можна також використовувати для волосся. Щоб волосся залишалось блискучим та зволоженим, кактусовий гель потрібно наносити на нього двічі на тиждень.

Боротьба з тьмяністю шкіри. Якщо ви хочете надати шкірі сяйва та покращити її колір, скористайтесь маскою з кактуса. Вам знадобляться одна столова ложка гелю кактуса, столова ложка меду, чайна ложка лимонного соку та чайна ложка гелю алое. Змішайте всі інгредієнти блендером та нанесіть на обличчя на 20 хвилин.

Освітлення шкіри. Якщо ви втомились від засмаги або просто хочете вирівняти тон шкіри, нанесіть на обличчя гель або сік із кактуса. Вони містять електроліти, які зволожують шкіру та антиоксиданти, які захищають шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету.

Боротьба зі старінням. Тут вам також зарадить олія опунції, яка відома своїми антивіковими властивостями. Просто наносьте цю олію на все обличчя за допомогою ватного диска і результат не забариться.

Поділись


Новини партнерів