Які корисні для шкіри властивості мають помідори

Помідори надзвичайно багаті на вітамін С та інші антиоксиданти, які допомагають зміцнити вашу імунну систему. Вони є практично на кожній кухні і є незамінним інгредієнтом салатів, супів та рагу. Але їх можна використовувати не тільки в кулінарії. Вже дано помідор здобув популярність в якості засобу для догляду за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor. Це пов’язано з тим, що вони мають цілий ряд корисних для шкіри властивостей.

Наприклад, помідори можуть знизити ризик сонячних опіків. Це можливо завдяки лікопену. По суті лікопен – це антиоксидант, який захищає клітини від пошкодження. Лікопен також має фотозахисний ефект. Вживання в їжу помідорів може забезпечити захист від сонячних опіків, спричинених шкідливими ультрафіолетовими променями.

Крім лікопену помідори містять ще бета-каротин, лютеїн, вітаміни Е та С. Ці сполуки мають протизапальну дію. Ви можете нанести маски з помідорів шкіру, щоб зменшити подразнення та запалення.

Також помідори містять вітаміни групи В, а саме В1, В3, В5, В6 та В9. Вони відомі своїми антивіковими властивостями і допомагають висвітлити пігментні плями та зменшити глибину зморшок. Також вони можуть допомогти боротись з гіперпігментацією та шкідливим впливом ультрафіолету.

Вітамін С у помідорах стимулює вироблення колагену. Для цього потрібно просто нарізати помідор скибочками та обережно потерти ними шкіру. Це може покращити еластичність шкіри та зробить її більш міцною.

Антиоксиданти в помідорах можуть зменшити шкоду, заподіяну вільними радикалами. Вільні радикали прискорюють появу зморшок та інших видимих ознак старіння. Щоб отримати необхідні антиоксиданти, помідори варто їсти щодня.

Для приготування масок зазвичай використовують томатний сік. Ви можете просто протирати ним шкіру за допомогою ватного диска, або ж зробити маску з томатним соком та йогуртом. Таку маску потрібно наносити на обличчя та змивати через 20 хвилин.

Поділись


Новини партнерів