Що потрібно знати про догляд за шкірою у міжсезоння

Усі ми хочемо виглядати добре, незалежно від пори року. Під час зміни сезонів слід переглянути свій щоденний догляд, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

На шкіру впливають фактори зовнішнього середовища, такі як вологість та тепло. З наближенням зими вологість повітря починає знижуватися. Люди з нормальною до сухою шкірою починають відчувати стягнутість. Ті, у кого жирна шкіра, скаржаться що після вмивання шкіра суха, але швидко жирніє та стає схильною до висипань після застосування кремів.

Насправді жирній шкірі також може бракувати вологи, особливо під час зміни сезонів. Що стосується нормальної та сухої шкіри, то вони можуть грубіти та втрачати пружність. Також під час зміни пір року у багатьох підвищується чутливість шкіри.

З приходом весни можуть виникнути такі проблеми, як алергія, свербіж, висипання або запалення через забрудники та пилок, які знаходяться у повітрі. Використовуйте засоби для догляду, які очищають шкіру, не порушуючи баланс вологи.
Перед тим, як виходити на сонце, користуйтесь сонцезахисним кремом. Якщо ви проводите весь день у приміщенні, не забувайте про зволожуючий крем. Не ігноруйте додаткові засоби для зволоження шкіри (олії, емульсії, сироватки).

Обов’язково наносьте зволожуючий крем перед макіяжем. Для додаткового зволоження можна робити медові маски (змішайте мед з яєчним білком або лимонним соком, нанесіть на обличчя та змийте через 15 хв). Також гарно себе зарекомендували маски з алое.

Щовечора ретельно вмивайтесь. Дуже важливо видалити макіяж, бруд, піт та шкірне сало. Використовуйте гелі для сухої шкіри, молочко для нормальної і комбінованої та пінки для жирної шкіри. Скрабами рекомендується користуватись не частіше за два рази на тиждень тим, у кого жирна шкіра, та один раз тим, у кого шкіра суха.

Для жирної та комбінованої шкіри можна також використовувати саморобний лосьон зі 100 мл трояндової води і чайної ложки гліцерину. Зберігати його радять у холодильнику.

Категорично не рекомендується вмиватися з милом більше 2 або 3 разів на день, використовувати скраби на прищах та вуграх і залишати на шкірі крем, що не поглинувся, на ніч. Обережно видаліть його ватним диском.

Поділись


Новини партнерів