Дерматолог пояснила, чому так важливо мити пензлі для макіяжу

Ви можете практикувати багатокроковий догляд за обличчям, завжди ретельно вмиватись та обов’язково знімати макіяж на ніч, але всю цю роботу легко зведе нанівець один брудний пензлик для макіяжу.

Кожного разу, як ви торкаєтесь обличчя, разом з макіяжем ви наносите бруд, жир, залишки старої косметики, лаку для волосся, парфумів та багато чого іншого. Багато людей вважають, що косметика виявилась неякісною або ж просто не підійшла, тому у них з’явились подразнення та висипання. Але винуватцем так само легко може бути наповнений бактеріями пензель чи спонж.

Дерматолог Меліса Піліанг радить мити пензлики з різною частотою, в залежності від того, які продукти ви ними наносите. Найчастіше потрібно мити ті пензлі, якими ви наносите вологі продукти, скажімо, консилер чи тон. Їх потрібно мити не рідше, ніж раз на тиждень. Мінімум раз на два тижні потрібно мити ті пензлики, якими ви наносите продукти для очей, навіть якщо це сухі тіні для повік. Це пов’язано з тим, що очі дуже чутливі до подразнень. Інші пензлі, якими ви наносите сухі продукти, як пудра чи рум’яна, можна мити раз на місяць. Якщо ви використовуєте спонжі-губки для макіяжу, їхній чистоті слід приділити особливу увагу, оскільки вони поглинають продукти, а в такому середовищі швидко розмножуються грибки та бактерії.

“Формули більшості косметичних засобів складені так, щоб у них не розмножувались бактерії. Але якщо на інструментах косметика накопичується місяцями, це може спричинити бактеріальну інфекцію при контакті з найменшою ушкодженою ділянкою шкіри”,- каже доктор Піліанг.

Для чищення пензлів вона рекомендує використовувати м’яке мило чи шампунь. Помийте їх у теплій воді та викладіть на рушник на всю ніч, аби вони просохли. Інколи інструменти простіше викинути, ніж відмити. Якщо щетинки пензлика виглядають зім’ятими чи пошкодженими, саме час його замінити.

Якщо після нанесення макіяжу ви відчуваєте біль, сухість або почервоніння очей, зверніться до лікаря.

Поділись


Новини партнерів