Як доглядати за шкірою восени і взимку: поради косметолога

Мінусова температура і вітер на вулиці, сухе тепле повітря в приміщеннях. Від таких перепадів страждає наша шкіра. Тому в осінньо-зимовий період їй необхідний правильний догляд.

Вмивайтеся і приймайте душ правильно

В першу чергу відмовтеся від агресивних миючих засобів для шкіри. Та сухість, яка з’являється через центральне опалення, буде посилюватися, якщо користуватися гелем або милом. Якщо ви приймаєте душ щодня, без миючих засобів взагалі можна обійтися – води досить для того, щоб змити піт. Виняток становлять явні забруднення, а також фізіологічні складки, наприклад, пахвові і під молочними залозами у жінок. У цих місцях активно розмножується мікрофлора, що може сприяти появі стороннього запаху. Щоб вибрати правильний засіб для душа, слідуйте простому правилу. Якщо він активно піниться, а після миття ви відчуваєте сухість і свербіж, відкладіть його до літа. Восени і взимку краще використовувати креми і масла, які не дають багато піни і не так сильно знежирюють шкіру.

Пам’ятайте про інтенсивне живлення шкіри

В осінньо-зимовий період обов’язково використовуйте живильні косметичні засоби. При цьому наносити їх потрібно завчасно до виходу на вулицю, щоб залишкова волога випарувалася і не приводила до додаткового переохолодження шкіри. З цієї ж причини душ краще приймати не вранці, а ввечері, а після нього застосовувати зволожуюче молочко або лосьйон. У холодну пору року віддавайте перевагу більш жирним, живильним кремам. Виняток становить шкіра, схильна до акне. В цьому випадку додаткове живлення і зволоження можуть привести до появи нових запалень.

Якщо шкіра лущиться

Багато хто думає, що вирішити цю проблему можна за допомогою хімічного пілінгу в салоні. Але ця процедура травмує шкіру, так що результат може бути як позитивним, так і негативним. Для обезводненої сухої шкіри добре підійдуть ензимні ферментативні пілінги, які делікатно поверхнево відлущують її. Також впоратися з вираженою сухістю і лущенням допоможуть креми з великим вмістом сечовини. Сечовина сприяє сильному зволоженню шкіри, при цьому пошкоджені сухі частинки будуть самостійно відторгатися. За рахунок цього відбувається і відновлення шкіри.

Техніка безпеки на вулиці

Виходячи на вулицю в холодну пору року, не забувайте користуватися рукавичками і захищати губи бальзамом або гігієнічною помадою. Низька температура повітря дуже згубно впливає на нашу шкіру. Намагайтеся не робити тривалих прогулянок у вітряну морозну погоду. Повернувшись в приміщення, не біжіть у ванну і не умивайте обличчя гарячою водою, щоб зігріти його. Така процедура призведе до додаткового зневоднення і до формування патологічних судин, так званого куперозу. Якщо ви довго перебували на морозі і вітрі, подбайте про відновлення шкіри – зробіть ввечері поживну заспокійливу маску для обличчя, змастіть руки кремом, на губи теж нанесіть жирний крем.

Зволожуйте повітря вдома

Опалення сильно сушить повітря. Щоб компенсувати втрачу вологи, встановіть зволожувач. Найкраще в спальні – там, де ви проводите багато часу. Включайте його на ніч, але при цьому залишайте двері відкритими, інакше повітря в кімнаті буде занадто вологим, що може привести до розвитку грибка на поверхнях предметів в кімнаті.

Скорегуйте раціон

Харчування також відіграє важливу роль. Включіть у свій раціон продукти, багаті поліненасиченими жирними кислотами (омега-3, омега-6). В першу чергу це жирна морська риба і рослинні олії. Кожного дня у вашому меню повинно бути 2-3 столових ложки нерафінованої (що дуже важливо) різної (це теж важливо) рослинної олії. Враховуйте, що риба, вирощена на аквафермах, часто не володіє достатньою кількістю омега-3, по можливості вибирайте рибу з природних джерел.

Мінімізуйте кількість споживаного цукру, тому що швидкі вуглеводи якісно змінюють склад шкірного сала.

Воно стає більш в’язким, тягучим і гірше зволожує шкіру. До того ж воно стає сприятливим середовищем для розмноження різних організмів і сприяє появі запалень, якщо є схильність до акне.

Поділись


Новини партнерів