Дерматолог назвав повсякденну їжу, що викликає прищі

Влітку дерматоз найчастіше вражає людей. Велику роль в цьому відіграє загар на пляжі. Надлишок сонця знижує місцевий імунітет шкіри, підсилює секрецію шкірного сала, чим загострює проблему.

Про це розповідає Марина Сторожук, дерматовенеролог з Буковинського державного медичного університету.

Це хронічне захворювання шкіри, яке проявляється висипом на щоках, лобі, підборідді. Має схильність до затяжного перебігу, рецидивів.

Причиною виникнення висипань також куріння, алкоголь, гаряча і гостра їжа. Вони розширюють судини. Від того набрякає шкіра і посилюються запальні процеси. До внутрішніх факторів належать захворювання органів травлення, обмінні порушення, хронічні інфекції.

«Якщо запалення найчастіше виникає на лобі, можливо, причина в хворобах тонкого кишечника. Висип над верхньою губою – проблеми товстого кишечника, в зоні міжбрів’я – печінки, на носі – дванадцятипалої кишки. На вилицях і щоках – шлунка, – розповідає спеціаліст. Для виявлення причини треба обстежитися у терапевта, ендокринолога, гастроентеролога, імунолога.

Крім лікування, призначають дієту. Дозволено їсти хліб, варене або приготоване на пару м’ясо, рибу, овочі. Також корисні крупи і бобові, кисломолочні продукти.

Незбалансований раціон змінює склад шкірного сала – воно стає тягуче і щільне. На шкірі утворюється багато вузлів, які з часом перетворюються у прищі. Замість газованих напоїв, тортів і тістечок слід вживати овочі, рибу, горіхи і зелень.

ДЖЕРЕЛОfacenews
Поділись


Новини партнерів