Як позбутися від подвійного підборіддя

Цей недолік у вигляді жирових і шкірних складок під краєм нижньої щелепи може з’явитися несподівано. Як його прибрати, розповіла лікар вищої категорії, дерматовенеролог і косметолог Світлана Болсун.

Чому з’являється подвійне підборіддя?

Якщо ви думаєте, що підборіддя виростає тільки тому, що хтось занадто багато їсть, то ви помиляєтеся. Існує кілька причин такої зміни .

Генетика. Людина народжується зі схильністю до формування другого підборіддя. В такому випадку відсутній прямий кут між шиєю і нижньою щелепою. Це анатомічна будова, яка сприяє формуванню другого підборіддя.

Вікові зміни. Ослаблення під’язикових м’язів, які знаходяться в області підборіддя. Така атрофія м’язового каркасу підборіддя призводить до формування другого підборіддя.

Надмірна вага. Збільшення підшкірно-жирової клітковини і відповідно – підборіддя при неправильному харчуванні і ожирінні. Це може статися в будь-якому віці.

Що робити?

У разі утворення другого підборіддя за рахунок надмірної ваги вдаються до ін’єкції ліполітиками. Ці уколи спалюють підшкірний жир, перетворюючи його в кислоти. Але такі процедури протипоказані, якщо у вас є порушення згортання крові, запальні і гнійничкові висипання або алергічна реакція на лецитин. Людям із зайвою вагою допоможуть загальне схуднення і фізкультура. Але все залежить від вираженості підборіддя. Якщо підборіддя велике вже в спокійному піднятому стані голови, а не після її опускання, в результаті схуднення може трапитися провисання шкіри на цьому місці. Доведеться проводити додаткові маніпуляції, щоб шкіра підтяглася.

Ще одна методика – лазерний ліполіз. Це видалення жирової клітковини за допомогою лазера. Відбувається розщеплення жирових клітин ультратонким цілеспрямованим променем світла. Така процедура може підійти в разі генетичної причини появи другого підборіддя. Але якщо процедура не допомагає, залишається тільки втручання хірургів.

У разі атрофії м’язового каркасу, тобто вікових змін, спалювання жиру не допоможе. А ось каркас і тонус м’язів і шкіри підборіддя потрібно зміцнювати. Існує безліч методик: від апаратних до операційних, потрібно проконсультуватися з фахівцем.

Чи допомагають вправи?

Вправи завжди корисні, але якщо проблема з’явилася, вони вже її не вирішать. Втім, в профілактичних цілях вправи не будуть зайвими.

Повітряний поцілунок. Відкиньте голову назад і складіть губи трубочкою, немов посилаєте вгору повітряний поцілунок. При правильному «поцілунку» ви відчуєте натяг в області шиї і підборіддя. Таку позиію необхідно зберегти протягом 5 секунд, потім – розслабитися. Необхідно зробити 2 підходи по 15 повторів.

Язик до неба. Відкиньте голову, притисніть язик до верхньої частини рота і повільно опускайте підборіддя до зіткнення з горлом. Язик тримайте притиснутим, плечі не піднімайте. Робити щодня 2 підходи по 20 повторень.

Поділись


Новини партнерів