Здавалося б, це питання вже наперед вирішене: беріть те, що подобається. Але нюансів вибору чоловічого взуття багато: потрібно враховувати бренд, розмір, матеріали, сезон, призначення та безліч інших факторів. Купити якісне чоловіче взуття можна за посиланням https://zirca.com.ua/luca-guerrini але як же його правильно підібрати? Читайте детальніше у нашій статті.

Загальні рекомендації

Для якого випадку ви не підбирали б нову пару, зверніть увагу на наступні параметри:

  • Якість швів. Рядки на швах повинні бути рівними, зі стібками 2-3 мм. Якщо стібок набагато коротший, то може спрацювати ефект перфорації: шкіра розійдеться по шву.
  • Ніяких ниток, що стирчать, слідів клею або пальців.
  • Огляньте змійку. Вона має добре працювати, а між нею та ногою має бути невеликий відрізок матеріалу, який захищає ногу від пошкоджень.
  • У моделей на низькому ходу можна перевірити підошву. Несильно зігніть її. Якісна підошва легко піддається цим маніпуляціям.
  • Протестуйте каблук. Він не повинен згинатися або від’їжджати під вагою тіла.
  • Пара добротної якості не матиме різкого хімічного запаху.

Правильно приміряємо

Щоб правильно підібрати чоловіче взуття, потрібно знати, як правильно приміряти його в магазині. Радимо дотримуватися кількох правил.

  1. Приходьте до магазину надвечір. На той час доби у ступні буде максимальний розмір. І згодом черевики не будуть тиснути.
  2. Приміряйте майбутню покупку на обидві ноги. Справа в тому, що часто у людей ступні різного розміру. Вибирати потрібно ті черевики, що підходять для ступні більшого розміру.
  3. Не стійте статично. Пройдіться в нових туфлях або черевиках по магазину. Вам нічого не повинно заважати рухатися.

Якщо приміряти черевики в магазині немає можливості, і ви користуєтеся онлайн-шопінгом, то можна зробити так.

Замовте доставку кількох пар, що сподобалися. Приміряйте вдома черевики і оплатіть лише за ті, що підійшли вам ідеально. Зараз така опція є у більшості онлайн-магазинів.

Дізнайтеся про свій точний розмір ноги. На допомогу вам прийде альбомний лист, олівець та таблиця розмірів, яка є на кожному сайті магазину. Поставте стопу на лист і позначте найвищу точку (великий палець або вказівний) та точку, де закінчується п’ята. Виміряйте цю відстань. Звірте отриману цифру зі значеннями таблиці.

За сезоном

При виборі чоловічого взуття важливо приділяти увагу сезонним характеристикам.

Для демісезонних варіантів (для весни чи осені) важливо, щоб підошва була високою та захищала від сльоти та бруду. Та й блискавка. Бажано, щоб застібка доходила до підошви, так легше одягати черевик.

Найважливіші параметри в зимових черевиках – підошва та внутрішнє оздоблення. Перша має бути рифленою, з протекторами. Ну і високою, щоб зберігалася відстань від промерзлої землі. А ось оздоблення вибирайте натуральне, з овчини.

Літні туфлі не принесуть дискомфорту, якщо будуть виконані з натуральних матеріалів: шкіра , текстиль. А ось від лакової шкіри краще відмовитись. Вона не пропускає повітря. Лакові туфлі можна носити протягом нетривалих періодів, наприклад на свято.