6 наслідків довгого носіння гелю-лаку, про які мовчать майстри манікюру

Покриття нігтів гелем-лаком – недешева послуга. Вона особливо вдаряє по бюджету, якщо візити в манікюрний кабінет носять регулярний характер. Не дивно, що нам хочеться ходити з покриттям якомога довше – мінімум 3 тижні, а краще всі 4.

Ми натрапили на історію візажиста Олени. У своєму блозі вона поділилася сумним досвідом довгого носіння гелю-лаку. Ми вирішили розібратися, що до чого, і виявилося, що ходити з таким покриттям довше 3 тижнів не найкраща ідея.

1. Після закінчення 2-го тижня покриття виглядає неакуратно, але це не найгірше

Вже на 3-му тижні нігті відростають настільки, що утворюється пристойна відстань між гелем і кутикулою. Зазвичай це виглядає не дуже акуратно і змушує дівчат ховати руки в кишені до наступного манікюру.

Також фахівці з манікюру виділяють зону стресу нігтя – місце, де він ламається найчастіше. В основному вона знаходиться біля кутикули, але з ростом нігтів зміщується в бік краю. В результаті підвищується ризик зламати ніготь разом з гелем-лаком, особливо якщо жінка часто готує або робить роботу по дому без рукавичок.

2. Наступний манікюр може бути болючим

Після нанесення гель-лак продовжує зміцнюватися, і вже на 3-му тижні видалити його стає складніше, ніж на 1-му. Тоді майстру доводиться використовувати більше засобу для зняття або сильніше натискати фрезу для видалення покриття.

Процедура зняття сама по собі досить шкідлива для нігтів – рідина сушить нігтьову пластину, а фреза, особливо в руках недосвідченого майстра, може фізично порушити її структуру. Коли наноситься більше рідини, може відчуватися сильне печіння через ацетон або його замінники. А маніпуляції з апаратом для манікюру взагалі можуть бути болючими.

3. Нігті стають тонкими і ламкими

Тривалий контакт з хімічними речовинами, що містяться в базовому, кольоровому і фінішному покриттях, потоншує нігті. Вони стають крихкими, ламкими і починають частіше сколюватися. Крім того, може початися розшарування нігтів, а на самій пластині з’являться білі плями.

4. Може з’явитися грибок

Якщо 3 тижні не розлучатися з гелевим покриттям, існує висока ймовірність появи відшарування і повітряних кишень в основі нігтя. Згодом в них потрапляє вода, що створює сприятливе середовище для розмноження грибка. Так розвивається інфекція, на боротьбу з якою підуть тижні і навіть місяці.

5. Є ризик відшарування нігтів

Онихолізис – це стан, коли від м’яких тканин пальця частково або повністю відшаровується нігтьова пластина. Привести до захворювання може вищезгаданий грибок, а також постійні травми і алергічні реакції. У тому числі на компоненти гелю-лаку.

Лікування онихолізису зазвичай довгий. Залежно від причини захворювання воно може включати протигрибкові препарати, компреси, мазі, спеціальну дієту і вітамінотерапію.

6. Гель-лак вже не в моді

Яскравий кричущий дизайн, довгі нігті, блискітки, стрази та розпис на нігтях потихеньку відходять у минуле. Прихильники гелю-лаку схиляються до натуральних рожевих і бежевих кольорів, а професіонали, що задають тренди, взагалі пропонують відмовитися від покриття.

Так, Джоселін Петроні, нейл-майстер модного будинку Chanel, запропонувала перейти на «чистий манікюр». Він передбачає відмову від гелю-лаку і акцент на здоровому, акуратному і природному вигляді нігтів.

Поділись


Новини партнерів