Сумки на осінь: 10 головних тенденцій сезону

Незважаючи на швидкоплинність моди, витрати на придбання сумки все ще залишаються довгостроковим вкладенням. Наочне підтвердження – головні тенденції цього сезону, з яких добра половина нам знайома давно і добре. Поясні сумки, сумки з логотипами і сумки з кільцями, що стали модними ще рік тому, – ось лише мала частина цього списку. Втім, без «новачків» рейтинг модних моделей теж не обійшовся: сумки-торбинки, сумки з ультракороткими ручками і навіть сумки-коробки обіцяють залишитися з нами надовго. Про них і розповідаємо.

Сумки-коробки

Хоча чітка геометрія в дизайні сумок – не винахід нового сезону, квадратні і прямокутні сумки-коробки все одно виглядають свіжо і нетривіально. Сувора форма зовсім не заважає мудрому дизайну: яскраві люверси, стрічки замість ручок і навіть пряжки, як на широких ременях – всі вони цієї осені прикрашають наймодніші екземпляри.

Хутряні сумки

Почавши свою переможну ходу ще в минулому році, сумки з хутра в цьому сезоні обіцяють потіснити шуби та дублянки. Будь ласка, віддавайте перевагу сумкам з еко-хутра: якщо верхній одяг в холодних регіонах ще хоч якось може пояснити жорстокість по відношенню до тварин, то пошив сумок з натурального хутра – аж ніяк Від шкур убитих тварин в минулому сезоні відмовилися такі апологети хутряної моди, як Gucci і Versace – вже якщо вони зможуть обійтися без хутра в своїх колекціях, то ми й поготів.

Логоманія

Пристрасть до яскравих логотипів на сумках логічно продовжує повальне захоплення логоманією, що почалося більше двох років тому – тобто тоді, коли вперше заговорили про повернення 80-х. У новому сезоні знамениті бренди – не спосіб продемонструвати спроможність, а самоіронія – чого варті жартівливі шрифти в новій колекції сумок Louis Vuitton.

Поясні сумки

Поясні сумки ще не скоро покинуть огляди наймодніших сумок сезону. Піку своєї популярності вони досягли в 90-і, але потім надовго зникли з поля зору. Повернувшись, поясні сумки заявили про себе на повну силу, і тепер нам здається, що їх пора вносити в стандартний «сумочний» набір – тим більше що носити їх можна тепер не тільки на поясі, але і на грудях по діагоналі, і на плечі. Сьогоднішні поясні сумки – це не брезентові мішечки на двох зав’язках: останні колекції Gucci, Saint Laurent, Versace і інших модних брендів це з успіхом доводять.

Сумка в «пакеті»

У минулому сезоні пластикові сумки були на вершині популярності, але восени і взимку прозорий полівінілхлорид, з якого вони зшиті, буде виглядати дивно. Порятунок можна знайти в способі їх стилізації, помістивши в великий пластиковий тоут улюблену сумку меншого розміру.

Сумки-кільце

Награвшись з формою, фактурою і обробкою самих сумок, дизайнери переключили свою увагу на … їх ручки: тепер наймодніші варіанти сезону оснащуються масивними кільцями. Цікаво, що ця ідея прижилася не тільки в дизайні ошатних клатчів, але і в дизайні невеликих повсякденних сумок, яким під силу прикрасити навіть самі ординарне буденне вбрання.

Сумки з ультракороткими ручками

Сумки з ультракороткими ручками, які навіть при всьому бажанні на плечі не повісити – нові улюблениці героїнь стріт-стайлу. Багато в таких, звичайно, не понесеш, але вони  не створені для тонни книг, величезних гаманців і бог знає чого ще. Милий, але абсолютно не утилітарний аксесуар прикрасить образ, але функціональнішим його не зробить.

Сумки-мішечки

Спочатку ми подумали, що популярні цієї осені сумки-торбинки нам нагадують звичайні ридикюлі – але потім зрозуміли, що помилилися. Ридикюлі зазвичай забезпечуються перехресною застібкою, яка називається «фермуар» – її на цих мініатюрних торбах, звичайно, немає. Декорована сумка-мішечок прекрасно замінить обридлий клатч і стане прекрасною партією коктейльній або вечірній сукні.

Сумки-оверсайз

Продовжуючи тренд на гіпертрофовані обсяги, на авансцену виходять величезні сумки. Найбільш примітні екземпляри були виявлені в осінньо-зимовій колекції Вікторії Бекхем: в величезні шопери з товстими ручками може поміститися усе життя і навіть більше. Втім, красиві великі сумки є не тільки у неї або у Balenciaga з вічно оновлюваною колекцією «сумок човників»: у інді-брендів або в мас-маркеті можна знайти чимало гідних варіантів.

Кілька сумок відразу

Ще один небанальний приклад стилізації – носити декілька сумок разом. Основне правило: напарниці повинні бути максимально несхожими. Ретро-ридикюль і авоська, строкаті і монохромні, строгі і неформальні – чим більше контраст, тим більш модним вийде у вас дует.

Поділись


Новини партнерів