Любовний роман і пригоди на Полюсі – 5 книг, які створять новорічний настрій

Історії, розказані у цих книжках – феєричні, надзвичайні, захоплюючі. Серед героїв – таємничі чоловіки, загадкові жінки, непосидючі та вибухові дітлахи. Але головне, що всі їхні пригоди овіяні атмосферою чародійства, казки і щасливого випадку, і це не дивно напередодні новорічних свят.

Ґюдрун Скреттінґ. Три чоловіки для Вільми. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2021

Головній героїні цієї історії Вільмі Ваєрьод, самотній вчительці гри на фортепіано, тридцять п’ять. Вона намагається уникати небезпек та ризиків, їсти лише корисну їжу, кожен її день схожий на попередній. Та одного дня, після несподіваного візиту священика і судмедексперта, які приносять сумну звістку про смерть її батька та купку листів від нього, життя Вільми перевертається з ніг на голову. Жінка вражена: про батька вона нічого не знала, їй ніхто про нього не розповідав. Проте вона вирішує, що його листи стануть для неї своєрідним різдвяним календарем, і починає їх читати. Які таємниці приховує історія її родини, ким був таємничий Фредрік М. Сандвікс – чоловік із накладними вусами, трохи схожий на різдвяного гнома, які неочікувані деталі дізнається Вільма про своє народження, батька і маму – про це і багато іншого ви дізнаєтесь, прочитавши цю емоційну й теплу історію з нотками чорного гумору, глибоку й щемку, таку, яка назавжди залишається в серці.

Ліян Моріарті. Дев’ять незнайомців. – К.: КМ-Букс, 2021

Прочитавши цю історію, ми дізнаємося, чи можуть десять днів, проведених на оздоровчому курорті, повністю змінити людину назавжди. У будь-якому разі, героям захопливого роману Ліян Моріарті невдовзі випаде нагода про це дізнатися Дев’ятеро людей зустрічаються на оздоровчому курорті, відірваному від світу. Хтось приїхав сюди, щоб позбутися зайвої ваги, хтось щоби перезавантажитися, а дехто опинився тут із причин, у яких не хоче зізнатися навіть собі. Оточені розкішшю й турботою, занурені в медитації та самоусвідомлення, ці люди розуміють, що для втілення своїх задумів їм, можливо, доведеться докладати певних зусиль. Але жоден із них не міг навіть уявити, наскільки непростими можуть виявитися десять днів перебування в цьому місці. «Спекотного й безхмарного січневого дня Франсез Велті, авторка любовних романів, які колись були бестселерами, шосту годину їхала на самоті непривітною пустельною місцевістю на північний захід від свого сіднейського помешкання, – починається ця історія. – Темна стрічка шосе заспокійливо звивалася попереду, кондиціонер на повну силу дув охолодженим повітрям їй в обличчя. Небо здавалося величезним синім куполом, який накрив її маленьке самотнє авто. Неба було аж занадто багато, як на її смак».

Крістелль Дабос. Крізь дзеркала. Зимові заручини. – Х.: Vivat, 2021

Героїня цієї історії на ім’я Офелія – дівчина в окулярах і старенькому шалику, яка весь час проводить з книжками в будівлі Архівів. А ще вона особлива, бо володіє даром читати минуле й мандрувати світами крізь дзеркала. Утім здається, що жоден портал не сховає її від заручин з Торном, самозакоханим і жорстоким представником клану Драконів. Дівчина має покинути рідний ковчег Аніма та вирушити до столиці холодного, крижаного ковчега, відомого як Полюс. «Дід скептично скинув бровою і поторгав пальцями свої вуса, – Ти вже й не сподіваєшся, що я захищатиму тебе перед матір’ю? – Однаково це нічого не дасть. – Що змушу поступитися перед твоїм батьком-слабаком? -Я збираюся вийти заміж за чоловіка, якого для мене обрали. І нічого більше. – Офелія опустила окуляри на ніс і витримала погляд хрещеного батька, не змигнувши, Її карі очі вп’ялися в його золоті. – Щасливої дороги! – полегшено видихнув старий. – Зізнаюся, гадав, ти не здатна промовити ці слова. Певно, хлопець припав тобі до душі. Ну ж бо, розповідай усе як є. Але спершу скажи мені, хто він». Але небезпека чатує за кожним рогом і нікому не можна довіряти. Усе на Полюсі має зворотний бік. Довкола Офелії в’ється химерне плетиво інтриг, яке затягує її до небезпечної політичної гри. Тепер вона інструмент смертельної змови, що поставить під загрозу не тільки долю Офелії, а й майбутнє всього світу.

Володимир Нікітенко. 210 добрих справ. – К.: ДІПА, 2020

Весела та незвичайна сімейка Гудіні у цій захоплюючій історії може вразити кого завгодно, адже складається вона з самих диваків і романтиків. Татко Олександр сидить під деревом, міркуючи над чергвим геніальним винаходом, матуся Мері постійно щось розбиває, дочка Еммі катається по хаті на роликах і розмовляє з меблями, синок Кіт… просто мріє зробити щось корисне. І не дивно, адже саме добрими справами живиться Машина Часу, яку таки винайшов татко. Але в кожного генія буває його «чорна» половина, і наразі це дядечко Дезмонд, який приїздить в гості до сімейки Гудіні. Чи варто казати, що пригоди після цього тільки починаються, але рятувати ситуацію малим героям доведеться самим, адже машина, яку винайшов батька відправляє у майбутнє! В результаті чого, щоб не спойлерити, вони лишаються у нашому сьогоденні з хитрим і підступним дядьком сам-на-сам. Тепер у дітлахів є надзвичайно важлива місія: зробити так, щоб їхня дружна сім’я знову була разом. Але для цього треба перехитрити таємничу машину часу та виправити минуле. Утім підступний ворог завжди напоготові, тому попереду нас чекає і втеча з лікарні, і революція ботанів, і приборкання чудовиська яблуками, і ще багато чого захопливого, несподіваного і незвичайного. Чи подолають сміливці наші усі перешкоди? «Піт заливав очі, але хлопчисько не здавався. Нарешті лавочка стала на місце, а з рюкзака долинуло бажане клацання. Раптом щось зашаруділо в кущах. Хто ж це може бути? Дядечко Дезмонд! Обірваний, увесь у синцях та опіках. Він нарешті вистежив своїх племінників. І, схоже, до зустрічі підготувався — тримав під пахвою величезну валізу, на вигляд дуже важку…»

Володимир Нікітенко. 210 добрих справ. Темні часи. – К.: ДІПА, 2021

Як відомо, всі історії мають своє продовження, і попередня пригода родини Гудіні – не виключення з цього чудового правила. Тож перед нам справді – продовження неймовірної історії про Машину Часу, що живиться енергією добрих справ, і судячи з її початку, коли шкільний автобус, за кермом якого наш знайомець Кіт, таранить все довкола, може не сумніватися, ці історія буде ще крутіша! За сюжетом, минуло кілька років, діти сім’ї Гудіні виросли, у них свої інтереси, тому доводиться докладати все більше зусиль, щоб наповнювати Машину Часу добрими справами. Це ж так нудно! Та що, як інша енергія може зарядити її не гірше? Може, це шанс для Кіта нарешті стати зіркою в школі? Адже, здається, прізвисько Кіт-невдаха прилипло до нього наважди? Утім, чи не приведе згадане заряджання до непередбачуваних змін, а не перемін у житті Кіта? Може й ні, а може й так. Адже в історії зявляєтья щей таємничий годинникар, якому все відомо. Знову чорний геній? — « -Давай без передмов, — спиняє він хлопця. — А, то ви в курсі? — В курсі, в курсі, — старий продовжував крутити в руках годинник. — Скільки тобі зараз потрібно робити добрих справ на день? Десять?» Хоча, пояснити все таки доведеться, бо звідки в цій історії взялися птеродактилі та інші войовничі гості з минулого?.. «Люди не витримали нерівного бою з доісторичними пташками, похитнулися, і з криками «допоможіть! убивають!» — рвонули геть із будинку. Але птеродактилі, мабуть, дуже сильно любили рибні делікатеси й не відставали від замурзаних такими бажаними смаколиками людей». Тож варто, повірте, дочитати до тріумфального фіналу.

Автор Ігор Бондар-Терещенко, спеціально для Жіночий Світ

Поділись


Новини партнерів