Нарощування вій: все, що потрібно знати перед процедурою

Яка дівчина не мріє мати довгі і пухнасті вії? Однак далеко не всім від природи дістається таке багатство. Але хіба це привід впадати у відчай, коли можна стати володаркою чарівного погляду всього за пару годин, всього лише наростивши вії? Про те, що потрібно знати, перш ніж відправитися на цю популярну процедуру, читайте у нашій статті.

Нарощування вій: плюси і мінуси 

Про плюси нарощених вій можна говорити нескінченно: вони роблять погляд виразнішим і не вимагають додаткового фарбування тушшю. Як правило, після нарощення вій, дівчата роблять макіяж робить набагато рідше – їхня зовнішність і без того вже ефектна. Штучні вії рятують під час відпустки – коли виглядати хочеться на всі 100, а фарбуватися немає ніякого бажання. Технології просунулися так далеко вперед, що оточуючі навіть не помітять, що у вас не свої вії. Відмовитися від цього по-справжньому чудо-винаходу варто лише в тому випадку, якщо ви маєте алергію на препарати, що використовують у процесі – клей, наприклад, або звикли спати обличчям в подушку – тоді від нових вій не залишиться і сліду вже через тиждень.

Види нарощених вій

Штучні вії виготовляються з синтетичного моноволокна і мають ряд характеристик в залежності від їх довжини, товщини, вигину і кольору. Найпопулярніша довжина нарощених вій – 7-12 мм. Штучні вії бувають різних кольорів, але основні – це чорний і коричневий. Також штучні вії розрізняються за видами: норкові (матові, дуже м’які і тонкі), шовкові (глянцеві, чорного насиченого кольору), з соболя (щільні з ефектом нафарбованих вій).

Вибір довжини і форми

Довжина вій – параметр, який підбирається індивідуально. Тут, як у кравця, треба попросити «приміряти» перед дзеркалом бажану довжину і затвердити її. При підборі форми слід керуватися дуже чіткими правилами, одне з яких говорить – не можна клеїти вії максимальної довжини в зовнішніх куточках очей. Вії можуть провиснути, а це автоматично зробить погляд важким. Найкраще орієнтуватися на форму брів і клеїти вії максимальної довжини під найвищою точкою брови.

Колір

Чорний колір вій, як правило, підходить брюнеткам і темно-русявим, коричневий – блондинкам і рудим (він пом’якшує риси обличчя і виглядає дуже ніжно). Також бувають кольорові вії. Їх можна додавати до основного кольору в пропорціях 70:30. Наприклад, зеленим очам підійде наступне поєднання: 70% чорних вій і 30% зелених. Такий вид роботи називається колоруванням. Є й інший вид – зонування, який має на увазі під собою виділення кольором однієї конкретної зони, наприклад, зовнішній куточок очей. Кольорові вії виглядають дуже красиво і привертають увагу.

Вигин

Вигин вій також буває різний і зазвичай позначається буквами. Існує 6 видів. Вибір відповідного вам вигину залежить як від вашого бажання, так і від анатомічної будови ока. Найбільш природний результат дають вигини, які мають маркування J і В, ефект «лялькових очей» – D і CC. У разі, якщо ваші натуральні вії вигнуті від природи, то для них рекомендується найпопулярніший вигин – С. Більш сміливі дівчата можуть спробувати L-вигин – самий екстравагантний.

Види нарощування вій та об’єм

Для створення ефекту «а-ля натурель», потрібно вибирати техніку класичного нарощування, коли на одну рідну вію клеїться одна штучна. Дівчатам, які віддають перевагу більш виразному погляду, потрібно вибирати техніку об’ємного нарощування вій 2D: тут мають місце бути параметри 2 до 1. Ну а якщо на якомусь святі чи заході вам хочеться вразити всіх густими і пухнастими віями, ідеально підійде оксамитовий мегаоб’єм. Нарощування вій пучками підійде вам в тому випадку, якщо хочете «відкрити» погляд не надовго: їх можна носити максимум тиждень.

Тривалість і болючість процедури

Нарощування вій триває від півтора до трьох годин в залежності від складності роботи і густоти натуральних вій. Процедура нарощування вій абсолютно безболісна, скоріше навпаки, дуже приємна і приваблива. Все, що повинен відчувати клієнт, – це легкий дотик рук майстра в області очей. Якщо відчувається дискомфорт – навіть незначне пощипування або тертя – необхідно повідомити про це лешмейкеру.

Корекція нарощених вій

В середньому нарощені вії носяться один місяць, але, якщо дотримуватися всіх правил догляду, можна продовжити цей час. Як правило, раз на місяць потрібно робити корекцію. Якщо шкіра жирна, то, швидше за все, її доведеться робити раніше – раз в три тижні. Якщо нарощені вії підфарбовувати тушшю або регулярно малювати стрілки, то однією корекцією не обійтися. Доведеться кожного разу знімати старі вії і робити нове нарощування. Це пов’язано з тим, що косметика забивається в корені вій і вичистити її звідти вкрай складно. Якщо нарощування зробити на погано очищені вії, то вони швидко обсипляться.

Ризик занести інфекцію

Можливість виникнення хвороб очей при нарощуванні вій виключена, однак можуть виникати деякі складнощі. Після нарощування вій можуть з’явитися закладеність носа (реакція організму на випаровування клею), алергічна реакція шкіри навколо очей (на гелеві подушечки, які ізолюють нижні вії під час нарощування), хімічний опік рогівки очей (якщо під час процедури відкриваються очі), закисання очей (через відсутність гігієни вій).

Перерва між нарощуванням

При дотриманні техніки нарощування і правильного навантаження натуральні вії не псуються. Вони залишаються такими ж здоровими, блискучими і зберігають природну густоту. А отже, робити паузу на відновлення їм не потрібно. Перерву можна зробити за власним бажанням або якщо вчасно не потрапили на корекцію – в цьому випадку за 2 місяці штучні вії практично повністю випадають і залишаються лише натуральні.

Наслідки нарощування вій

Вії можуть потоншати тільки в тому випадку, якщо було підібране дуже велике навантаження на натуральні вії – обраний невідповідний діаметр штучних вій (0,20 або 0,25) або «непідйомний» об’єм (7D і більше). Якщо це сталося, тоді натуральним віям і правда потрібно зробити перепочинок. Щоб їх відновити, можна купити в аптеці звичайнісіньку реп’яхову олію і втирати в вії протягом 2-4 тижнів. А потім при бажанні можна знову нарощувати, але виправивши допущені раніше помилки.

Зняття вій

Знімати штучні вії потрібно тільки професійними препаратами. Найкращий засіб – це крем-паста для зняття вій. Спосіб застосування дуже простий: втерти пасту в прикореневу зону вій і залишити на 15 хвилин. Акуратно «вискубати» штучні вії, прибрати надлишки препарату, промити теплою водою з милом.

Обмеження

Першу добу після нарощування варто уникати впливу високих температур і потрапляння води на вії: не рекомендуються відвідувати сауну, баню, солярій, басейн, море. Слід виключити жирні косметичні засоби для догляду. Крем для очей і обличчя слід наносити акуратно, уникаючи попадання на вії. Жирні засоби для зняття макіяжу замінити на пінку, гель або міцелярну воду, тому що жирні і масляні продукти руйнують клей. Слід також уникати механічного впливу на вії – не варто витирати обличчя рушником, спати обличчям в подушку, терти очі руками. Не можна висмикувати вії – це призводить до пошкодження цибулини і утворення лисини.

Поділись


Новини партнерів