Класична поло являє собою сорочку з відкладним коміром, короткими рукавами і на декількох ґудзиках. Поява сорочки-поло нерозривно пов’язана з аристократичною грою англійців під тією ж назвою «поло». На зорі своєї появи ця сорочка була виключно чоловічою, а тому стверджувати достеменно, коли вона перекочувала в жіночий гардероб, практично неможливо, однак це все-таки відбулося, і жінки сьогодні з величезним задоволенням носять такий фасон.

Жіноча сорочка-поло є більш витонченою в порівнянні з чоловічою. Тканина, з якої вона виготовляється, як правило, містить еластичні волокна, що дозволяє їй привабливо облягати тіло, демонструюючи жіночі переваги в найкращому світлі. Перевага жіночих сорочок-поло полягає в тому, що вони:

  • Лаконічні: містять мінімальну кількість конструктивних елементів (комір і манжети, нагрудну кишеню і кілька дрібних гудзиків);
  • Стильні та елегантні: при видимій простоті такі сорочки ідеально відображають статус і бездоганний смак жінки;
  • Універсальні: прекрасно поєднуються з різними елементами жіночого гардеробу.

Незважаючи на досить тривалу історію свого існування, сорочка-поло практично не видозмінилася. Вона є дуже легким і зручним предметом гардеробу, який можна одягати на будь-який випадок життя, який ідеально підходить для поїздок за місто, для занять спортом і т.д. Купити жіночу сорочку0поло можна за посиланням berrytex.com.ua/polo/l/dlja-zhinok/.

Кому підходить жіноча сорочка-поло

Сорочка-поло включає спортивні фасони, а тому підходить практично всім жінкам, головне, правильно підібрати її розмір. Так, якщо Ви володієте ідеальною фігурою типу пісочний годинник або стрункою фігурою прямокутник, на Вас буде чудово виглядати приталена сорочка-поло, вона оптимально підкреслить красивий силует.

Власницям ж непропорційних фігур типу груша і перевернутий трикутник краще віддати перевагу вільним моделям.

Якщо у Вас виступаючий живіт, то за допомогою вільної сорочки даного фасону і відкритого комірця Ви зможете вдало відвернути від нього увагу оточуючих. Крім того, рукав довжиною вище ліктя успішно маскує повненькі плечі.

Єдине правило, якого слід дотримуватися при виборі жіночої сорочки-поло, – вона повинна бути правильного розміру, занадто вільна сорочка зробить фігуру ще більшою і буде виглядати мішкуватою.

З чим носити жіночу сорочку-поло

Сорочку-поло можна носити з усім, чим завгодно. Вона прекрасно виглядає з джинсами, класичними брюками, шортами, прямими спідницями, розкльошеними спідницями і т.д. В якості верхнього одягу до поло підійде і спортивна куртка, і класичний жакет, все залежить від стилістики низу. Те ж саме стосується і взуття – якщо наряд підібраний в спортивному стилі, потрібно віддавати перевагу або кросівкам, або спортивним тапочкам; класичний наряд зможуть завершити туфлі-човники, балетки або туфлі на невисокому каблуці.

Що стосується аксесуарів, то до жіночої сорочки-поло вони практично не потрібні, тим більше, коли мова йде про вбрання, призначене для виїзду за місто або занять спортом.