Нічна сорочка  – предмет одягу, який за свою багатовікову історію зазнав чимало змін, перетворившись з одягу для простолюду в ніжну та привабливу жіночу білизну. Перші згадки про ці сорочки з’явилися ще в XII-му столітті. Спочатку, це був спідній одяг, причому як жіночий, так і чоловічий, який носили для захисту верхнього одягу від поту. Залежно від пори року, сорочки могли мати довгі рукава або короткі. Довжина сорочки варіювалася, і, нерідко, могла доходити до колін. Такий одяг шили без коміру, а сам воріт застібався на один гудзик.

На сьогоднішній день жіноча нічна сорочка – це одяг для сну, який виготовляється з м’яких натуральних тканин, як правило, це:

  • бавовна,
  • ситець,
  • шовк,
  • атлас,
  • і т.д.

Різноманітність моделей нічних сорочок надає сучасним жінкам широкий простір для вибору. Вони можуть бути як міні, так і довжиною до п’ят, з довгими або короткими рукавами, а також на широких або вузьких бретелях, особливо ніжно виглядає нічна сорочка з рукавами типу метелик або ліхтарик. Більшість сорочок мають глибокий, дуже відвертий виріз, а в якості прикрас при їх виготовленні використовується мереживо.

Перші жіночі нічні сорочки, як правило, були світлими або пастельних тонів, сьогодні ж колірна гамма вражає своїм різноманіттям, і особливо ефектно виглядають червоні сорочки – вони дуже вдало підкреслюють жіночу красу.

Кому підходить нічна сорочка

Сорочка є тим предметом гардеробу, який підходить усім без винятку жінкам, незалежно від віку і типу фігури. Правильний вибір моделі і фасону нічної сорочки забезпечує кожній красуні комфорт і розслаблений стан під час сну. Вибір нічної сорочки залежить виключно від смаків і особистих переваг жінки, тут поради стилістів не потрібні. Єдине, що можна сказати, – сорочка повинна бути відповідного розміру, щоб не ускладнювати рухи, вона повинна приносити тільки задоволення, причому як самій жінці від її носіння, так і її коханому чоловікові, коли він бачить кохану в цьому одязі.

З чим носити нічну сорочку

Як правило, жіноча сорочка є самостійним предметом одягу, вона одягається тільки вночі, коли тіло схильне виключно до відпочинку і релаксації, а тому не потребує ніякого доповнення. Тим не менш, деякі моделі сорочок виконані настільки якісно і оригінально, що їх можна носити в якості блузки під діловий костюм. І чимало бізнес-леді користуються цим прийомом, виглядаючи одночасно стильно, строго і жіночно.