Осінній сезон, як правило, відрізняється похмурою погодою, дощами, хмарністю. А тому так хочеться додати яскравості в своє повсякденне життя. І зробити це можна за допомогою одягу, а саме – осінніх курток! За допомогою експертів з порталу з продажу речей в інтернеті Shafa.ua ми вирішили розібратися докладніше, які ж саме модні тренди в плані курток заслуговують на увагу в осінньому сезоні.

  • Тренд № 1: куртки в аристократичному стилі

Це – відмінний варіант для ділових жінок, а також для тих, хто хоче виглядати на всі сто відсотків елегантності і витонченості. Такі куртки трохи нагадують стиль вікторіанської епохи. У моделях присутні високі коміри-стійки, оброблені мереживом або воланом, застібка на ґудзиках в два ряди (як на сюртуках), об’ємні рукави-буф з довгими і дуже вузькими манжетами на зап’ясті. Поєднувати їх можна і потрібно з діловими вузькими брюками і спідницею-олівець, з високими чобітками або ботфортами, з блузками і тонкими водолазками. Для офісного look’а це один з найкращих варіантів.

  • Тренд № 2: куртки кольору металік

Відтінок металу міцно завойовує свої позиції, особливо якщо це стосується верхнього одягу для холодного сезону. Металік можна використовувати в самих різних відтінках: золото, срібло, графіт, чорний, бронза, синій і зелений, жовтий і червоний, пурпурний і в багатьох інших. Особливо добре металік виглядає на дутих і стегнах пуховиках, як довгих, так і укорочених. Чим яскравіше буде колір з металізованим ефектом, тим краще. Відмінно також виглядають гліттерний блиск і блискуче напилення на куртках, аплікації і вставки з страз і пайеток.

  • Тренд № 3: бомбери

Бомберами прийнято називати красиві короткі курточки, обов’язково з трикотажними манжетами на рукавах і по низу вироби. Вони іноді також іменуються «авіаторами», адже прийшли до нас в гардероби від уніформи американських льотчиків. Вони полюбилися і хлопцям, і дівчатам, і дуже добре вписуються в спортивний стиль і в стиль smart casual. Вважається, що вони більше підходять для теплої пори року, так як шиються з бавовни, текстилю, сатину і атласу. Але для осені можна придбати також бомбери зі шкіри та замші, і навіть бомбери-пуховики на утеплювачі.

  • Тренд № 4: куртки зі штучного хутра

Багато дизайнерів переходять на синтетичні матеріали замість натуральних. Це стосується і шкіри, і хутра. Якщо замість натуральної шкіри використовуються високотехнологічні синтетичні замінники, то замість справжнього хутра – хутро з коротким ворсом під плюш, кучерявий хутро «чебурашка», а також гарний довговорсове хутро яскравих відтінків. Такі куртки можуть бути і короткими, і довгими, але найкраще виглядає фасон оверсайз. Також допускаються комбіновані куртки зі вставками з хутра, з коміром з вилогами і загорнутими манжетами зі штучної овчини.

  • Тренд № 5: шкіряні косухи

Косухи в байкерському стилі давно стали справжньою класикою. Вони відрізняються застібкою під нахилом, а також наявністю отложного коміра (коли блискавка розстебнута) або високим коміром-стійкою (коли блискавка застебнута). Може змінюватися розташування (або наявність) кишень, а також декор: заклепки, шпильки, замки-блискавки на рукавах і інша фурнітура. Сьогодні дуже модні мінімалістичні косухи з чорної шкіри або шкірозамінника, а також косухи з яскравою вишивкою, аплікаціями і цікавим жіночним декором, який і нейтралізує горезвісну байкерське «брутальність».

  • Тренд № 6: піджаки і жакети

Крім курток в аристократичному стилі, які ми описали в першому пункті нашого рейтингу, для ділового образу ще чудово підійдуть жакети і піджаки. Вони можуть бути не тільки елементом ділового костюма, але і окремої верхнім одягом. Зовсім не обов’язково підбирати жакет з тієї ж тканини, що і спідниця або штани. Його цілком можна носити з джинсами, брюками будь-якого іншого відтінку, сукнями і навіть з кедами і кросівками. Так створюється образ наполовину ділової, наполовину повсякденний. Якщо дрес-код на вашій роботі допускає зручне взуття, такий look буде ідеальним.

  • Тренд № 7: укорочені дуті куртки

Такий фасон добре підійде для перших холодів і заморозків. Незважаючи на мінімальну довжину до талії, короткі пуховики можуть бути вельми теплими. І особливо вони сподобаються тим жінкам, які багато часу проводять за кермом або в громадському транспорті. Адже в короткій куртці куди зручніше, ніж в довгому пуховику або пальто. Вибирайте для дутих і стегнах курток яскраві відтінки (в фаворі ягідні і синьо-зелені), а також ефект металік і блискуче напилення на поверхні тканини.