Кількість барбершопов в Україні стрімко зростає, вже, напевно, в кожному районі є по кілька різних чоловічих перукарень. Крім відомих мережевих барбершопів відкриваються і зовсім нові, раніше не відомі марки. Як вибрати постійний Барбершоп для себе, на що звернути увагу при виборі – розповімо в цій статті.

У цій статті ми розберемо по яким же параметрам потрібно вибирати свій барбершоп.

Рівень обслуговування в барбершопі

Відомо, що барбершоп це, по суті, комплекс послуг, які надають люди. Люди скрізь різні і саме від їх ставлення до клієнтів і роботи залежить рівень обслуговування. Починається обслуговування з телефонного дзвінка – запису. Зараз у багатьох є можливість записатися онлайн, але як один з варіантів – запис «по дзвінку».

Набираючи номер, ви потрапляєте на адміністратора, який веде запис. Найчастіше це привітні дівчата з гарним голосом. Далі, по приходу в салон, ви оцінюєте те, як вас зустріли, чи запропонували чай, каву, випити. Чи запропонували десь розміститися у зручному місці на час очікування, журнали, ще щось, що допоможе скоротати час, якщо ви прийшли раніше призначеного. Якщо барбер не почав працювати над вашою стрижкою вчасно – це не хороший знак, хоча бувають різні ноанси і таку помилку цілком можна пробачити, звичайно, якщо мова не йде про хвилини, а не години очікування.

Зручність розташування барбершопу

Звичайно, зараз багато говорять про те, що барбершопи це ціла культура, рух і т.д. Почасти так і є, але не варто забувати, що основна мета походу до барбершопу – це стрижа. У наш насичений час, коли увесь графік розписаний по хвилинах, місце розташування відіграє велику роль.

Мало хто захоче витрачати на дорогу «туди і назад» кілька годин. Більшість чоловічих перукарень розташовується в центральній частині міста, що не завжди добре при використанні автомобіля. Поїздка в барбершоп особливо в години пік може розтягнутися на години, тому що затори – це хвороба сьогоднішніх міст. У великих українських містах зараз барбершопи відкриваються в кожному районі міста, житлових будинках, торгових центрах, бізнес-ценрах.

Відгуки про барбершоп

Це напевно, один з найважливіших і основних критеріїв, за якими потрібно вибирати барбершоп. У століття цифрових технологій існує велика кількість сайтів, де можна знайти відгуки про той чи інший барбершоп за секунди. Для цього достатньо вбити в пошуковик його назву і слово відгуки.

Не варто забувати і про конкуренцію на цьому ринку, тому що ідентифікації ніякої немає, залишити поганий відгук може хто завгодно. Так само варто запам’ятати, що коли клієнту щось не подобається він обов’язково напише відгук, але в разі, якщо його влаштувало все – ймовірність написання подяки мінімальна.

Так само варто вивчити відгуки про барбершоп, які можна побачити на його сайті. Зверніть увагу на кількість відгуків чим більше їх у барбера тим більша ймовірність, що ви будете задоволені послугою.

І ще, якщо вам з якоїсь причини не сподобався барбер не обходьте стороною цей барбершоп, сходіть до іншого майстра в цьому ж барбершопі.

Інші нюанси 

Історично склалося, що барбершоп – це не просто перукарня, це місце, де можна приємно провести час. Зараз чоловічі перукарні заманюють клієнтів цілими наборами безкоштовних додаткових послуг – назвемо їх «плюшки». Це і відео гри, і бари зі значними запасами різного спиртного, це журнали. Все це створює таку домашню атмосферу або атмосферу тусовки. Не рідко, в барбершопах можна зустріти компанію, яка не чекає стрижки або гоління, вони просто сидять, спілкуються, обговорюють нагальні питання, грають в приставку.

У будь-якому випадку реально оцінити роботу барбершопу можна тільки на своєму досвіді. Буває, що майстра вибирають місяцями або навіть роками, але зате коли знайдуть, вже не залишають його і всі наступні стрижки роблять тільки у нього. Барбери мають властивість переходити з одного барбершопу в інший, або взагалі відкривати свій салон.