Вчені визначили оптимальний зріст чоловіка і жінки для щасливих стосунків

Американські вчені з’ясували, який зріст чоловіків і жінок є оптимальним для створення щасливих стосунків і міцної родини.

Зокрема, вченим вдалося з’ясувати, що існує кореляція між зростом партнерів і рівнем щастя у відносинах.

У новому дослідженні взяли участь понад 8 тисяч представників сильної і слабкої статі. Вчені ставили учасникам експерименту питання про їхній рівень задоволеності відносинами з партнером, а також заміряли їх зріст. Аналіз даних показав, що, чим вище був зріст чоловіка в порівнянні з жінкою, тим щасливішими були відносини партнерів.

Таким чином, за даними авторів дослідження, в щасливих і гармонійних відносинах чоловік повинен бути вищим за свою кохану.  При цьому, вчені додали, що чим більша різниця в зрості партнерів – тим вищий рівень задоволеності відносинами і шлюбом. Фахівці пояснюють це законами біології, адже, згідно з однією з теорій, чим вищий зріст чоловіка – тим вищий його статус репродуктивного успіху. Крім того, на підсвідомому рівні жінки асоціюють чоловіків високого зросту з надійністю і захищеністю, додають психологи.

Раніше вчені з’ясували, що жінки віддають перевагу вищим за себе чоловікам і вважають, що партнер повинен бути вищим в середньому на 20 см. У свою чергу, чоловіки віддають перевагу жінкам, які нижче від них на 8-10 см. Виходячи з відповідей 50 тисяч респондентів, вчені вивели середній показник «ідеального» зросту: для жінок він становив 173 см, а для чоловіків – 188 см.
Джерело

 

Поділись


Новини партнерів