Вчені назвали напій, який за певних умов робить сімейне життя щасливішим

Пари, які раз на тиждень розпивають пляшку вина, одержують від спільного життя набагато більше задоволення, ніж подружжя, які не п’ють. До такого висновку прийшли  вчені з Нової Зеландії, які опитали понад 1500 подружніх пар.

Дослідники з університету новозеландського міста Отаго з’ясували, що закохані пари, які за рівну кількість часу випивають приблизно рівну кількість алкоголю, є щасливішими.

Результати дослідження також свідчать, що чим частіше відбуваються вечори спільного розпивання алкоголю – тим краще подружжя себе почуває.

Жінки, що випивають зі своїм чоловіком хоча б раз на тиждень, виявилися у чотири рази задоволеніші своїм подружнім життям, ніж принципово тверезі.

Чоловіки ж, які іноді пропускають стаканчик у компанії дружини, виявилися втричі щасливішими, ніж ті, хто віддає перевагу тверезому способу життя.

Вчені також з’ясували, що чим рідше пари, які брали участь в опитуванні, випивали у компанії своїх “других половинок”, тим менше вони були задоволені шлюбом.

Так, у групі, учасники якої випивали разом раз на тиждень, задоволених своїм життям людей виявився 91%, а у тих, де подружжя випивало раз на місяць – 88%. Серед непитущих пар щасливчиків виявилося ще менше – 69%. Причому найнещаснішими виявилися ті пари, у яких пив хтось один.

Втім, вчені, як і раніше, попереджають, що надмірне вживання алкоголю руйнує шлюб у будь-якому випадку.
Джерело

Поділись


Новини партнерів