Ніжні та смачні млинці до чаю

Тонкі млинці можна приготувати без проблем! І зовсім не доведеться нервувати, що щось не виходить. Млинці будуть, ніжними, не порвуться, незважаючи на те, що вони дуже тонкі.

Секрет успіху – саме цей рецепт. Вам потрібно просто дотримуватися ідеальних пропорцій!

Перелік продуктів:

· Молоко – 2 склянки;
· вода (окріп!) – 1 склянка;
· Борошно (просіяне) – 1,5 склянки;
· яйця – 3 шт.;
· олія рослинна – 3 ст.л.;
· цукор – 3 ст.л.;
· Сіль – 0,5 ч.л.

Об’єм склянки в даному випадку не має значення. Важливо відміряти воду, молоко і борошно однією і тією ж склянкою!

Рекомендуємо готувати млинці на чавунній сковороді. Такий посуд добре тримає тепло. Тісто не прилипає за рахунок того, що дно рівномірно прогрівається.

Готувати тісто потрібно за цим рецептом:

1. Яйця збиваємо та змішуємо з цукром.

2. Солимо.

3. Вливаємо окріп.

4. Вливаємо молоко та перемішуємо ще раз.

5. Просіюємо борошно і додаємо до тіста.

6. Вливаємо олію і перемішуємо.

Тісто для млинців буде рідким, але не варто додавати ще борошно! Все вийде обов’язково! Млинці не порвуться.

7. Розігріваємо сковороду. Дно має добре прогрітися, на чавунній сковороді воно розігріється рівномірно. Радимо змастити її олією і лише після цього вливати тісто.

8. Смажити млинці потрібно на середньому вогні. Готуються вони швидко.

Якщо млинці раптом рвуться при смаженні – рекомендуємо все ж таки додати в тісто пару ложок борошна. Можна залишити його на столі ще хвилин на десять, нехай настоїться. Борошно у всіх різне, рівень клейкості відрізняється, тому може статися і така ситуація. Але якщо все зробите саме так, як вказано, проблему вдасться вирішити.

Обов’язково слід смажити млинці на розпеченій сковорідці, а якщо використовуватимете посуд з тефлоновим дном, змащувати його нічим не потрібо.

9. Обсмажуємо млинці на розпеченій сковороді з двох боків та подаємо до столу!

Млинці на молоці та окропі виходять максимально смачними.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів