Домашній хліб за 25 хвилин. Замінює коржики з лавашами, і можна робити різний смак

У невеликих італійських селах господині часто роблять домашні хлібні коржики. Рецепт дуже простий, а найголовніше, що на випічку йде лише 25 хвилин.

Інгредієнти для тіста:

  • 250 мл теплої води,
  • по 5 г дріжджів, цукру, солі,
  • 25 мл рослинної олії,
  • 450 г борошна.

Інгредієнти для соусу:

  • 50 мл оливкової олії,
  • 3 зубчики часнику,
  • 3 г солі, по
  • 20 г петрушки і пармезану.

Спочатку швидко замісимо тісто. Змішуємо в глибокій мисці борошно, дріжджі, цукор, сіль, олію і вливаємо воду. Руками замішуємо щільне та водночас еластичне тісто. Залиште його під кришкою на півгодини.

Потім розгортаємо тісто в пласт і залишаємо ще на 15 хвилин. Після цього перекладаємо тісто на застелений пергаментом лист і робимо глибокі надрізи, як показано на фото нижче.

Час зробити соус, тут все просто. У зручну миску наливаємо оливкову олію, подрібнюємо часник, петрушку, додаємо солі і тертий сир.

Промазуємо заготовку соусом і ставимо в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.

Такий хліб можна подати на стіл як закуску. Смачного!

Поділись


Новини партнерів