У невеликих італійських селах господині часто роблять домашні хлібні коржики. Рецепт дуже простий, а найголовніше, що на випічку йде лише 25 хвилин.
Інгредієнти для тіста:
- 250 мл теплої води,
- по 5 г дріжджів, цукру, солі,
- 25 мл рослинної олії,
- 450 г борошна.
Інгредієнти для соусу:
- 50 мл оливкової олії,
- 3 зубчики часнику,
- 3 г солі, по
- 20 г петрушки і пармезану.
Спочатку швидко замісимо тісто. Змішуємо в глибокій мисці борошно, дріжджі, цукор, сіль, олію і вливаємо воду. Руками замішуємо щільне та водночас еластичне тісто. Залиште його під кришкою на півгодини.
Потім розгортаємо тісто в пласт і залишаємо ще на 15 хвилин. Після цього перекладаємо тісто на застелений пергаментом лист і робимо глибокі надрізи, як показано на фото нижче.
Час зробити соус, тут все просто. У зручну миску наливаємо оливкову олію, подрібнюємо часник, петрушку, додаємо солі і тертий сир.
Промазуємо заготовку соусом і ставимо в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Такий хліб можна подати на стіл як закуску. Смачного!