Оладки виходять дуже пишні і смачні, вони зберігають форму, залишаються пишними і дуже смачними навіть в холодному вигляді.
Рецепт дуже виручить, якщо Ви наприклад перебуваєте на дачі і несподівано закінчилось борошно, чи просто не хочеться йти за борошном в магазин, а манка є в наявності.
Вам знадобиться:
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л
- Цукор – 3-4 ст. л (за смаком)
- Кефір – 1 стакан
- Манна крупа – 1,5-2 склянки такого ж обсягу, як для кефіру
- Ванілін на ваш смак і за бажанням
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Приготування:
У миску додаємо пару яєць.
Додаємо цукор до смаку, якщо любите ванільний цукор або ванілін, сіль і добре перемішайте.
Додайте кефір і перемішайте ще раз.
Далі додайте манку (я додавала 2 склянки манки), добре перемішайте суміш і залиште її на годину набухати. Може вистачити і 30 хвилин.
Тісто вже виходить не рідке, постоїть ще густіше стане, кількість манки також залежить від розміру яєць, густоти кефіру, так, що починайте додавати манку з 1.5 склянки, а потім зрозумієте.
Далі, перед випічкою, в тісто додайте соду і добре перемішайте.
На цьому етапі в тісто можна додати яблука. Ви не захочете відійти від плити, поки вони смажаться, тому що буде виходити чудовий аромат яблук.
Смажити оладки на розігрітій олії з обох боків до золотистого кольору. Подавайте злегка остиглими, прикрасивши цукровою пудрою (за бажанням).
У мене вийшло 20 штук.
Так само подавати можна з киселем, зі сметаною, з молоком, з чим хочете. Просто так з’їжте. Вони смачні! У цьому рецепті вони солодкі, тому можна додавати менше цукру.