Результат вас порадує.
По-перше, готується воно буквально 3 хвилини, в одній посудині і однією ложкою (ті, хто не любить мити посуд, нас зрозуміють).
Кухня чиста, руки чисті — чудово.
А по-друге, з нього не обов’язково відразу щось випікати. Можна заморозити заготовку, а в потрібний момент дістати, потримати 5 хвилин при кімнатній температурі, відрізати шматочок потрібного розміру і наробити смакоти! Тісто знову слід прибрати в морозилку.
Принцип такий:
потрібно змішати
- 1 частина цукру,
- 2 частини жиру,
- 3 частини борошна і
- щіпку солі.
А що ще додати туди — горіхи, сухофрукти, ваніль, корицю, какао — це вже нехай ваша фантазія і кулінарний смак підказують.
Інгредієнти:
- Вершкове масло — 100 г,
- Цукор — 50 г,
- Пшеничне борошно — 150 г,
- Сіль — 1 щіпка.
Приготування:
Розм’якшене (не розтоплене) вершкове масло розітріть з цукром і щіпкою солі.
Додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Далі розкачайте у пласт та формами повирізайте печиво.
Відправте у розігріту до 180 градусів духовку до готовності (приблизно 20 хвилин).
Вироби виходять незвичайними, істинно пісочними: розсипаються у роті, зауважте, без всяких розпушувачів. Дуже швидко і дуже смачно.