Квас без хліба. Готується за шість годин і зі смаком дитинства

Смачний домашній квас, немов з бочки, можна приготувати лише за шість годин в домашніх умовах. При цьому хліб зовсім не знадобиться. Простий рецепт смачного напою розкриє всі секрети цілком доступного способу приготування квасу.

Інгредієнти і приготування

Для цього знадобиться:

  • п’ять літрів питної води;
  • звичайний цикорій (дві столові ложки);
  • одна чайна ложка лимонної кислоти;
  • 650 грам цукру;
  • 5 грам сухих дріжджів.

Тепер сам рецепт приготування:

У каструлю об’ємом 5 літрів наливають питну воду і додають всі інгредієнти, крім дріжджів.

Отриману суміш ставлять на плиту і доводять до кипіння. Після цього вогонь вимикають і каструлю з отриманою кип’яченою сумішшю залишають для охолодження.

В суміш, яка наполовину остигла додають дріжджі і добре перемішують. Отриману суміш залишають на 4 години до утворення піни.

Після закінчення чотирьох годин на поверхні рідини повинна утворитися піна. Спробуйте напій на смак. Смак повинен бути саме бочкового квасу, тільки теплого.

Тепер можна розлити квас по пляшках і поставити в холодильник до повного охолодження.

Трохи про користь

Знайте, що це дуже хороший напій для втамування спраги. До того ж отриманий квасний напій приготований з цикорію. З давніх часів відомі корисні властивості цієї рослини. Наприклад, в складі кореня цикорію знаходиться дуже цінний компонент – інулін. Ця речовина, позитивно впливає на обмін речовин і нормалізує роботу всієї травної системи.

Крім цього цикорій добре впливає на нервову і серцево-судинну системи людського організму. Цей напій відмінно замінить каву, при цьому не містить кофеїну і не має протипоказань. Цикорій дуже корисний, особливо для людей з гіпертонією, депресивними станами, безсонням і мігренню.

Поділись


Новини партнерів