Готую вдома смачний кавовий лікер: замість горілки або спирту я настоюю його на простому лікері без яскравого смаку

Мені дуже подобаються алкогольні напої зі смаком кави. Після того, як я зрозуміла, що можу приготувати кавовий лікер самостійно, я зробила це, і результат вийшов чудовим. І я хочу поділитися цим простим рецептом з усіма, оскільки це дуже легко і просто.

Крок 1: Які матеріали та інгредієнти знадобляться

Для домашнього кавового лікеру потрібні дуже прості інгредієнти:

  • Смажена кава в зернах
  • Білий цукор
  • Міцний алкогольний напій

Крім того, вам знадобиться пляшка, щоб розлити готовий лікер. Ємність має бути якимось чином стерилізована. Я зробила це за допомогою обробки киплячою водою.

Зазвичай горілка використовується в якості алкогольної основи. Вона має прозорий колір і нейтральний смак, і добре поєднується з більшістю інгредієнтів, які використовуються в лікерах. Однак я використовувала Soju, який є традиційним корейським алкогольним напоєм, тому що мені хотілося придумати щось не зовсім звичайне.

Я думаю, що будь-який чистий дистильований алкогольний напій чудово підійде для цього лікеру. Також я використовувала наступне співвідношення кави, цукру і алкоголю – 1:1:2, але пропорцію можна міняти на ваш розсуд.

Крок 2: Покладіть каву в зернах

Простіше кажучи, спочатку потрібно покласти в підготовлену пляшку каву в зернах.

Крок 3: Додайте цукор і алкоголь

Покладіть поверх кавових зерен необхідну кількість цукру і влийте алкоголь, відмірявши бажані для себе пропорції.

Крок 4: Змішайте всі інгредієнти

Як тільки всі інгредієнти будуть додані в пляшку, необхідно її щільно закрити. Потім ретельно потрясіть ємність, щоб всі компоненти добре змішалися. При виборі пляшки краще взяти тару більшого розміру, ніж кількість інгредієнтів. Якщо вони будуть розміщені дуже щільно, у вас можуть виникнути проблеми при змішуванні.

Крок 5: Зачекайте принаймні місяць

Зачекайте, поки лікер настоїться і буде готовий до вживання. Для цього буде потрібно принаймні один місяць. Напевно, це найскладніша стадія приготування напою, тому доведеться запастися терпінням.

Збовтуйте вміст пляшки один раз в три-чотири дні протягом цього місяця. Час від часу відкривайте кришку, щоб випустити газ.

Коли прийде час закінчувати витримку, профільтруйте приготований лікер і перелийте в нову стерилізовану пляшку. Насолоджуйтесь своїм домашнім кавовим лікером, напевно він сподобається не тільки вам, але й всім вашим родичам і друзям. Зберігайте напій в холодильнику.

Поділись


Новини партнерів