Картопля-гармошка, приготована на чавунній сковороді

Запечену картоплю можна подати вельми оригінальним способом, нарізавши її не на окремі шматочки, а лише зробивши по всій довжині надрізи. У Швеції така страва називається Хассельбек, у нас же більше прижилося – картопля-гармошка. Готується страва просто і швидко: вам лише потрібно трохи вершкового масла з травами і хороша чавунна сковорода.

Інгредієнти:

  • Картопля 8 шт.
  • Розтоплене вершкове масло 8 ст.л.
  • Часник 4 зубчики
  • Дрібно нарізані трави: петрушка, чебрець, розмарин 4 ст.л.
  • Натертий пармезан 4 ст.л.
  • Сіль, чорний перець 0 за смаком

Приготування:

Духовку розігрійте до 220 ° C.

Картоплю ретельно вимийте. З кожної картоплини по довжині зріжте невеликий шар, щоб картоплю можна було поставити на поверхню. Поставивши її на робочу поверхню, зробіть на відстані приблизно 0,3 см. один від одного, не доходячи кілька міліметрів до «основи» картоплі, надрізи. В результаті картопля повинна бути схожа на розгорнуту книжку.

У маленькій мисці змішайте розтоплене вершкове масло, часник і суміш трав.

Використовуючи пензлик, змастіть дно і сторони чавунної сковороди і кожну картоплину маслом з травами. Намагайтеся змащувати не тільки поверхню картоплі, але і сторони скибочок. Збережіть приблизно 1/3 масла з травами. Викладіть картоплю в сковороду. Посипте сиром, сіллю і перцем за смаком. Випікайте приблизно протягом 1 години або до готовності і хрусткої скоринки, поливаючи картоплю кожні 15 хвилин маслом, що залишилося.

Поділись


Новини партнерів