Наближається літо, а в жарку погоду і дорослі, і малята дуже люблять їсти морозиво. Ці ласощі, що освіжають можна приготувати в домашніх умовах, причому без особливих зусиль і тимчасових витрат.
Минулого літа я зробила морозиво з бананів і шоколаду. Результат вийшов просто приголомшливим. Тепер мої домочадці з нетерпінням чекають цих ласощів.
Необхідні продукти
Щоб приготувати морозиво «банани на паличці», будуть потрібні наступні компоненти:
- Столова ложка шоколадних крапель.
- Половина склянки кокосового масла.
- Чотири стиглих банани.
- Вісім дерев’яних паличок для морозива.
- Півтора склянки кондитерського посипання.
- Збиті вершки (продукт використовується для прикраси десертра).
- Вишня мараскино в кількості 8 штук.
Рецепт морозива
Металевий лист треба застелити шаром пергаментного паперу. Банани очищають.
Відрізають кінчики плодів. Кожен фрукт ділять поперек на дві половинки.
У кожну з них вставляють дерев’яну паличку для ескімо.
Банани поміщають на поверхню металевого листа. Ставлять в морозильну камеру на дві години. Фрукти повинні застигнути.
Для приготування глазурі шоколад змішують з маслом кокоса в невеликій мисці. Компоненти підігрівають в мікрохвильовій печі, з інтервалами в 30 секунд, час від часу помішуючи, до появи маси з однорідною текстурою.
Кондитерське посипання поміщають в окрему тарілку. Банани дістають з морозильної камери. Опускають кожен фрукт в шоколадну глазур.
А потім покривають шаром кондитерського посипання.
Знову поміщають банани на деко. Ставлять десерт в морозильну камеру на п’ятнадцять хвилин. Шоколад повинен стати твердим.
Морозиво прикрашають збитими вершками і вишнею мараскино.
Наступного літа я обов’язково приготую цей простий, але неймовірно смачний десерт. На відміну від покупних солодощів, до його складу входять натуральні компоненти. Морозиво не містить консервантів і штучних добавок. Тому я не турбуюся про здоров’я своїх близьких.