Готуємо шашлик у духовці, виходить точно такий же, як і на природі

Шашлики багато хто звик готувати на природі. Але зараз цього зробити не можна. Тому я випробувала новий рецепт м’яса, який допомагає зробити його нітрохи не гірше, ніж на багатті. А найприємніше, що і особливих інгредієнтів не потрібно.

Список інгредієнтів для шашлику

Для того щоб приготувати смачний шашлик в домашніх умовах, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • Кілограм м’яса.
  • 1,5 чайних ложки спецій для шашлику.
  • Візьміть свій звичайний набір.
  • Три головки цибулі.
  • Трохи перцю.
  • Чайну ложку солі.
  • 700 мл томатів у власному соку.

Для приготування я зазвичай беру свинину, шматок шиї або окіст.

Приготування м’яса

Для початку потрібно помити м’ясо, витерти серветками. Нарізаю на шматочки, трохи меншого розміру, ніж зазвичай. Додаю перець і сіль. Цибулю потрібно очистити, промити і нарізати кільцями, досить тонко. Додаю цибулю. Прямо руками мну м’ясо з цибулею, щоб вони випустили сік.

Тепер додаю спеції для шашлику, знову все перемішую. Додаю томати, щоб вони рівномірно покривали всі шматочки.

Накриваю ємність з м’ясом тарілкою або чимось ще. Тепер можна залишити все на ніч в холодильнику. Цього достатньо, щоб маринад добре просяк нашу свинину.

Дерев’яні шампура потрібно замочити водою хвилин на п’ятнадцять. Це необхідно, щоб вони не згоріли в духовці. Шматочки м’яса потрібно надіти на шампур.

Форму для випічки вибираю по ширині шампурів. На дно наливаю трохи води, укладаю шампура, щоб м’ясо не торкалося рідини

Духовку потрібно розігріти до двохсот градусів. Випікаю все хвилин тридцять. Після двадцяти хвилин приготування м’ясо краще перевернути.

Щоб шматочки стали ще ніжніше, то можна включити на п’ять хвилин ще і режим вентиляції.

Готуємо шашлик у духовці, виходить точно такий же, як і на природі

На гарнір я зазвичай подаю свіжі овочі або ж запечену картоплю. Також дачний варіант дуже подобається всій моїй родині. М’ясо виходить дуже соковитим і ароматним.

Поділись


Новини партнерів